Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2022 - Κυριακή 25 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
48ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΕΚΡΗΣ
Οι αγώνες κριτήριο για να διακρίνουμε φίλους και εχθρούς

Ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και της Ενωσης Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων (ΕΝΕΔΕΠ) στο λιμάνι του Πειραιά, στέλεχος του ΚΚΕ, σημείωσε ότι «η συσπείρωση σωματείων και συνδικαλιστών με το ΠΑΜΕ, με το πρωτοπόρο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα μέσα στο οποίο δρουν τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, συνεχώς κερδίζει έδαφος». Ανέδειξε την πλατιά αναγνώριση από ευρύτερα τμήματα εργαζομένων της «μαχητικής δύναμης του ταξικού κινήματος, με τη συμμετοχή των κομμουνιστών και των πρωτοπόρων εργατών, το οποίο όλα αυτά τα χρόνια είτε σε περίοδο κρίσης είτε σε περίοδο ανάκαμψης βάζει μπροστά τις ανάγκες τις δικές μας για δουλειά με δικαιώματα, για υγεία, για ασφάλεια στην εργασία, και δεν περιμένει και δεν εναποθέτει τη λύση σε μια κυβερνητική εναλλαγή».

Αναφερόμενος στην πείρα από τους αγώνες των λιμενεργατών της COSCO, επισήμανε ότι «αποτελεί κριτήριο για να διακρίνουμε εχθρούς και φίλους, για να διαλέξουμε ποιον δρόμο θα βαδίσουμε». Οι αγώνες αυτοί, είπε, «έγιναν πραγματικό σχολείο. Μάθαμε να παλεύουμε για το δίκιο μας, να μη συμβιβαζόμαστε με τον θάνατο και τα σακατεμένα κορμιά. Ενώσαμε τα χέρια μας, φτιάξαμε το σωματείο μας, που έγινε το σπίτι του κάθε συναδέλφου». «Ομως μαζί με όλα αυτά γνωρίσαμε καλύτερα και τους εχθρούς μας. Συνειδητοποιήσαμε ότι απέναντί μας δεν είχαμε μόνο την εργοδοσία αλλά και το κράτος της. Το κράτος της ΝΔ σήμερα και του ΣΥΡΙΖΑ πριν. (...) Είδαμε τα ΜΜΕ των καπιταλιστών να λοιδορούν και να συκοφαντούν τον αγώνα μας. Συνειδητοποιήσαμε δηλαδή ότι κάνουμε έναν αγώνα τάξης εναντίον τάξης».

Τόνισε πως «η τάξη των εργατών έχει και τη δύναμη της οργάνωσης, του συλλογικού αγώνα, το όπλο της αλληλεγγύης και αυτό είναι ένα σημαντικό σχολείο για όλους μας, και η συμμετοχή των κομμουνιστών, των μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ είναι καθοριστική».

«Το μόνο νέο και ελπιδοφόρο βρίσκεται στον καθημερινό αγώνα, στη μαζική οργάνωση στα συνδικάτα και στην πρόταση του ΚΚΕ για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο», ανέφερε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ