Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2022 - Κυριακή 25 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
48ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ
Με ισχυρό το ΚΚΕ ισχυροποιούνται οι αγώνες της εργατικής τάξης

Στην πείρα από τη μεγάλη απεργία των διανομέων της «e-food» αναφέρθηκε ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και στέλεχος του ΚΚΕ, θυμίζοντας μάλιστα ότι πέρσι τέτοιες μέρες οι απεργοί έμπαιναν μέσα στον χώρο του Φεστιβάλ της ΚΝΕ με τα μηχανάκια τους καταχειροκροτούμενοι, «φέρνοντας τον αέρα μιας μεγάλης απεργιακής νίκης». Η πείρα, είπε, από αυτήν τη μάχη, όπως και από την έντονη δράση του Συνδικάτου την περίοδο της πανδημίας, βοηθάει «να βγουν πολύτιμα συμπεράσματα, σχετικά με το ότι η εργατική τάξη και το κίνημά της μπορούν να επιδράσουν καθοριστικά στη διαμόρφωση των εξελίξεων». Οι κινητοποιήσεις μέσα στην πανδημία, σημείωσε, ήταν απαγορευμένες ενώ οι απεργίες απέναντι στον νόμο Χατζηδάκη «τον έκαναν κουρελόχαρτο, λόγω της πολύ μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων».

Κάνοντας μια σύντομη αναφορά στον Τουρισμό είπε ότι τα κέρδη των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων «έχουν πάρει την ανηφόρα» καθώς «μόνο φέτος υπολογίζεται ότι οι εισπράξεις θα προσεγγίσουν το ασύλληπτο ποσό των 19 δισ. ευρώ. Και όμως, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να δουλεύουν με 16 διαφορετικές σχέσεις εργασίες, 10 έως 12 ώρες τη μέρα, με μισθούς των 700 και 800 ευρώ, με απλήρωτες τις υπερωρίες, χωρίς επίδομα για όλους τους μήνες της ανεργίας στους εποχικούς υπαλλήλους. Την ίδια στιγμή, για την εργατική και λαϊκή οικογένεια οι διακοπές παραμένουν "όνειρο θερινής νυκτός"».

Αναδεικνύοντας τη σημασία συμπόρευσης με το ΚΚΕ είπε ότι «η ισχυροποίησή του σημαίνει ότι θα ισχυροποιηθούν οι αγώνες που θα γίνουν το επόμενο διάστημα από την τάξη μας. Σημαίνει ότι θα είναι πιο αποτελεσματικοί». Ενώ, σχολιάζοντας τη συζήτηση περί «σταθερών» ή «ισχυρών» κυβερνήσεων, σημείωσε ότι για τους εργαζόμενους «το ζητούμενο είναι οι κυβερνήσεις που διαχειρίζονται την εξουσία των εκμεταλλευτών μας να είναι όσο γίνεται πιο αδύναμες και ασταθείς. Με το ΚΚΕ ισχυρό και με όλους εμάς μέσα στις μάχες, το επόμενο διάστημα μπορούν να γίνουν όλα αυτά που θα εξυπηρετούν τα δικά μας συμφέροντα. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, η συμπόρευση μαζί του αποτελούν τη βάση για την προετοιμασία της τάξης μας για να περάσει στην τελική αντεπίθεση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ