Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2022 - Κυριακή 25 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
48ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
Το ΚΚΕ δείχνει τον δρόμο για την ικανοποίηση των αναγκών μας

Σημαντικές διαπιστώσεις από τον τρίχρονο μεγαλειώδη αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ παρουσίασε ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας και του επιχειρησιακού Σωματείου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. «Πρωτοπόροι αυτού του αγώνα», είπε, «είναι η πλειοψηφία των εργαζομένων και οι τίμιοι συνδικαλιστές που αγνόησαν τις επιμέρους διαφορές και συμπορεύτηκαν μαζί μας. Εμπιστεύτηκαν από καρδιάς ο ένας τον άλλον, συμπορεύτηκαν με τα μέλη, τους οπαδούς και τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ».

Στην αρχή του αγώνα, «πολλά από αυτά που ζήσαμε» έμοιαζαν ανέφικτα στους εργαζόμενους, είπε, όπως: Η ανατροπή του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού στο Σωματείο, με τις ταξικές δυνάμεις να αναδεικνύονται πρώτη δύναμη στις τελευταίες αρχαιρεσίες. Η καταβολή των αποζημιώσεων και η παραμονή στην εργασία μέχρι και σήμερα. Το ότι ο αγώνας αυτός ξεσήκωσε το πανελλήνιο. «Το γεγονός», επισήμανε, «ότι μέχρι σήμερα καταφέραμε να είμαστε όλοι στην εργασία και όχι σε προγράμματα ανεργίας, να πληρωνόμαστε κανονικά και όχι με έναντι, είναι αποτέλεσμα της αλληλεγγύης και του κοινού αγώνα που πραγματοποιήσαμε με άλλους κλάδους και χώρους εργασίας της περιοχής και πανελλαδικά. Ο κοινός αγώνας της εργατικής τάξης σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ έγινε αποκούμπι και ασπίδα».

Μιλώντας για τη γενική απεργία στις 9 Νοέμβρη είπε ότι «θα κάνουμε τα πάντα έτσι ώστε να πάρει χαρακτηριστικά αφετηρίας παλλαϊκού ξεσηκωμού». Στη συνέχεια, μιλώντας για το πώς η εργατική τάξη μπορεί να ικανοποιήσει της ανάγκες της, σημείωσε ότι το εργατικό κίνημα πρέπει να ανοίγει τον δρόμο για να περάσουν τα εργοστάσια στα χέρια του λαού, κριτήριο της παραγωγής να γίνουν ακριβώς αυτές οι ανάγκες, με την εργατική τάξη να είναι αυτή που νομοθετεί, διαχειρίζεται και ασκεί τον έλεγχο στην παραγωγή. «Και εδώ», κατέληξε, «έρχεται να απαντήσει η πολιτική, ολοκληρωμένη και επιστημονικά και πρακτικά τεκμηριωμένη πρόταση του ΚΚΕ. Να γιατί συμπόρευση με το ΚΚΕ στους αγώνες. Να γιατί συμπόρευση με το ΚΚΕ σε όλα τα επίπεδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ