Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2022 - Κυριακή 25 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
48ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ
«Με τους αγώνες σας δίνετε παράδειγμα»

Στο περίπτερο της ΣΕΑΑΝ
Στο περίπτερο της ΣΕΑΑΝ
Το περίπτερο της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων στον χώρο του Φεστιβάλ επισκέφτηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Συζήτησε με τους παρευρισκόμενους, που του εξέφρασαν την αγωνία τους για την εφαρμοζόμενη πολιτική και τις συνέπειες που έχει στα άτομα με αναπηρία, τονίζοντας πως στόχος είναι να πεταχτεί τελικά το βάρος της εκπαίδευσης αλλά και της υγείας τους στις πλάτες τους.

Ο Δ. Κουτσούμπας ευχήθηκε καλή δύναμη και υγεία σε όλους, σημειώνοντας ότι «νιώσαμε υποχρέωση να περάσουμε και από το περίπτερό σας, είστε πραγματικά παλικάρια, αγωνιστές της ζωής, με τους αγώνες σας δίνετε το παράδειγμα, έτσι πρέπει να είναι όλος ο λαός».

Επεσήμανε πως ενώ οι κυβερνώντες λένε πως θα έχουμε βαρύ χειμώνα και δύσκολο με τις ανατιμήσεις, την ακρίβεια, ενώ έρχεται χειμώνας άσχημος με τον πόλεμο στη γειτονιά μας και μια νέα οικονομική κρίση που έρχεται, παρ' όλα αυτά όχι μόνο δεν παίρνουν μέτρα για την ανακούφιση των λαϊκών ανθρώπων, των οικογενειών των ατόμων με αναπηρία, των ανθρώπων που έχουν ανάγκη περισσότερο τη στοργή και τη βοήθεια του κράτους, αλλά φέρνουν και τα χειρότερα, και με το «νέο ΕΣΥ», συνολικά με τα μέτρα για την Υγεία που αποσαθρώνουν το σύστημα Υγείας παραπέρα, περιορίζουν τις δαπάνες και όσα είναι απαραίτητα να παρέχει το κράτος και για τα άτομα με αναπηρίες.

Από την επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ στη Διεθνούπολη
Από την επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ στη Διεθνούπολη
Σημείωσε πως έχουν διαχρονική ευθύνη όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή, οπωσδήποτε, της ΝΔ, που ακολουθεί αυτή την αντιδραστική αντιλαϊκή πολιτική της βαρβαρότητας και οι προηγούμενες που πέρασαν, και τόνισε: «Ξέρετε ότι το ΚΚΕ είναι στο πλευρό σας, συμμετέχουμε και στηρίζουμε τους αγώνες σας. Βεβαίως κάνουμε οτιδήποτε χρειάζεται για να παρθούν και νομοθετικά μέτρα, πρωτοβουλίες και στη Βουλή αλλά κυρίως μέσα στο κίνημα, μέσα στους δρόμους του αγώνα έτσι ώστε να υπάρξουν οι ανάσες ανακούφισης», φέρνοντας και ως παράδειγμα τις παρεμβάσεις για ασθενείς με μεσογειακή αναιμία, τα παιδιά με διαβήτη.

Και υπογράμμισε την «ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας» που έχει μαζί τους το Κόμμα για όλα τα ζητήματα, και για να ασκηθεί πίεση για την επίλυση μιας σειράς ζητημάτων, μέχρι να ανοίξει οριστικά ο δρόμος για πολιτικές αλλαγές. «Χρειάζεται συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού», επεσήμανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, «και στα σωματεία, στους συλλόγους, στις συντονιστικές επιτροπές, στις κινητοποιήσεις μας, αλλά και στις εκλογές τις βουλευτικές όταν γίνουν ή αργότερα τις δημοτικές - περιφερειακές», καλώντας τους παρευρισκόμενους «να ενισχύσετε ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ, να δυναμώσουμε έτσι ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε τη σφραγίδα μας, ο λαός, η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, όλοι οι καταπιεσμένοι στις εξελίξεις».

Αμέσως μετά ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισκέφτηκε τη Διεθνούπολη και χαιρέτισε αντιπροσωπείες ξένων νεολαιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ