Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2022 - Κυριακή 25 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
48ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΡΖΟΓΛΟΥ
Υπάρχει ένα σημαντικό τμήμα της νέας γενιάς που δεν συμβιβάζεται

Στην πρωτιά της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» στις φοιτητικές εκλογές αναφέρθηκε στην παρέμβασή του ο φοιτητής Παντελής Αρζόγλου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι αυτό το αποτέλεσμα απέδειξε ότι «υπάρχει ένα σημαντικό τμήμα της νέας γενιάς που δεν συμβιβάζεται, διεκδικεί. Σε αυτό έπαιξαν καθοριστικό ρόλο τα μέλη της ΚΝΕ που δρουν και παλεύουν μαζί με χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες που μοιραζόμαστε τα ίδια αμφιθέατρα, τις ίδιες δυσκολίες, άγχη και όνειρα.

Μαζί, άλλωστε, παλέψαμε για να γίνουμε φοιτητές ξανά, όταν η κυβέρνηση επέλεγε να κρατήσει τα πανεπιστήμια κλειστά για τους φοιτητές και ανοιχτά για την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Μαζί σπάσαμε απαγορεύσεις, ορθώσαμε το ανάστημά μας στην κρατική καταστολή και τον αυταρχισμό, με μαζικά φοιτητικά συλλαλητήρια που έκαναν κουρέλι τον νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων, με τα μέλη και τα στελέχη της ΚΝΕ στην πρώτη γραμμή του αγώνα, κόντρα στον φόβο».

Και όπως είπε, όλα αυτά και ακόμα περισσότερα «τα καταφέραμε γιατί δεν υποταχτήκαμε στη λογική των χαμηλών απαιτήσεων για "να περάσει - δήθεν - τώρα η τρικυμία", γιατί "τώρα δεν μπορούμε να ζητάμε περισσότερα". Συγκρουστήκαμε με νόμους, με την προσπάθεια να επιβληθεί σιωπητήριο στους αγώνες μας, δεν συμβιβαστήκαμε μπροστά στον αρνητικό συσχετισμό. Σε αυτόν τον δρόμο συνεχίζουμε μαζί!», είπε.

Και πρόσθεσε: «Παλεύουμε για την ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος με πυρήνα τον φοιτητικό σύλλογο και γραμμή που θα περνά στην επίθεση σε συμπόρευση με το εργατικό κίνημα, με συνέχεια, αντοχή και προοπτική. Θέτοντας στο επίκεντρο τη δυνατότητα στον 21ο αιώνα να ικανοποιούνται αναβαθμισμένα οι σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας στη μόρφωση, στη δουλειά με δικαιώματα, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό».

Αναφέρθηκε ακόμα στην ενίσχυση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, της μοναδικής συσπείρωσης που συντονίζει τη δράση σε πανελλαδικό επίπεδο απέναντι στην πολιτική κυβερνήσεων - ΕΕ και κάλεσε «να δυναμώσει η αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, μέσα στους αγώνες, για να ανοίξει ο δρόμος για το πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων, σε μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ