Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
«Μα η καρδιά τους πάντα ορθή... »

Ακολούθησαν λαϊκό γλέντι και μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, με αφορμή τον έναν χρόνο από την απώλειά του, με τίτλο: «"Μες στα σύρματα κλεισμένοι, μα η καρδιά μας πάντα ορθή" - Ο Μίκης Θεοδωράκης την περίοδο της επταετίας (1967 - 1974)». Συμμετοχή: Γιώργος Μαγαλιός, Σπύρος Μαγαλιός, Δέσποινα Μαύρου, Φώτης Παπανικολάου, Παναγιώτης Σδράλης, Δέσποινα Σωτηρούλη, Βαγγέλης Τσιμπανούδης. Σε ρόλο αφηγητή και ερμηνευτή ο ηθοποιός Βασίλης Καρμίρης. Μουσική επιμέλεια: Παναγιώτης Σδράλης.

Μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση ο Σπύρος Μαγαλιός σημείωσε: «Με μεγάλη χαρά αποδεχτήκαμε την πρόσκληση για το μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, τον πολύπαθο συνθέτη που έχει συνδέσει το όνομά του με τους απανταχού επαναστάτες και τους αγωνιστές της ελευθερίας. Μετά το επιτυχημένο αφιέρωμα "Πώς η ανάγκη γίνεται Ιστορία", την περασμένη χρονιά, στον Θάνο Μικρούτσικο, το Κόμμα μάς δίνει την ευκαιρία για άλλη μια φορά να δώσουμε από τη μεριά μας τον παλμό και το στίγμα πως οι καλλιτέχνες είναι και θα είναι πάντα στο πλευρό του λαού».

Ο Γιώργος Μαγαλιός μάς είπε: «Με μεγάλη μου χαρά συμμετέχω στην πολιτική εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ. Ενα Κόμμα που ακόμα και αυτοί που δεν συμφωνούν με όλα μαζί του κατανοούν απολύτως ότι είναι το Κόμμα που παλεύει καθημερινά με όλες του τις δυνάμεις για να ζήσει ο λαός μας καλύτερες μέρες».

Ενώ ο Παναγιώτης Σδράλης τόνισε: «Είναι χαρά και τιμή να συμμετέχω στην πολιτική εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ και συγχρόνως να επιμελούμαι μουσικά το αφιέρωμα στον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη. Τον συνθέτη που το έργο του έχει συνδεθεί με τα βάσανα, τους πόνους αλλά και τις χαρές, τις νίκες της εργατιάς, του λαού μας συνολικότερα. Για να έρθουν αυτές οι μέρες για τις οποίες πάλεψε και ο ίδιος ο Μίκης».

Τέλος, ο Βασίλης Καρμίρης, σημείωσε: « Συμπορεύομαι με το ΚΚΕ γιατί είναι η μοναδική δύναμη στην Ελλάδα που παλεύει πραγματικά για την πρόοδο της χώρας μας. Γιατί πρόοδος είναι να απολαμβάνει το σύνολο της κοινωνίας όσα του δίνει η επιστήμη και η τεχνολογία ως δυνατότητες, σήμερα, το 2022. Οχι να γυρνάμε δεκαετίες πίσω... Μόνο το ΚΚΕ έχει τέτοιο πολιτικό πρόγραμμα. Συμπορεύομαι λοιπόν με το ΚΚΕ γιατί στον "πόλεμο" που μας έχει κηρύξει η αστική τάξη, εμείς η εργατική τάξη πρέπει να κάνουμε τη δική μας αντεπίθεση. Γιατί την πραγματική ανατροπή θα τη φέρει ο οργανωμένος λαός, κανένας "δεξιός" ή "αριστερός" σωτήρας. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ