Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ
Στη λίστα των υποκλοπών οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών και αυτήν τη φορά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», στη λίστα των παρακολουθήσεων ήταν οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, ενώ παρατίθενται ξανά ονόματα πολιτικών και στελεχών επιχειρηματικών ομίλων. Ουσιαστικά, αποδεικνύεται εκ νέου πως κανείς δεν εξαιρείται από τις παρακολουθήσεις, στο όνομα της «εθνικής ασφάλειας» και με βάση το επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο που συνδιαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις με μπούσουλα τις Οδηγίες της ΕΕ. Πλαίσιο που ενισχύεται παραπέρα με το νομοσχέδιο για τη «διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών» που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Με αφορμή τις νέες αποκαλύψεις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, συναντήθηκε χτες με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, λέγοντας ότι η υπόθεση «αποτελεί μεγάλη πληγή για την ίδια τη δημοκρατία» και ότι «η παρακολούθηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων θέτει σε διακινδύνευση την ίδια την εθνική μας ασφάλεια».

Λίγο αργότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, ερωτηθείς σχετικά στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, τον «καλωσόριζε» στην «αντίληψη» ότι «πρέπει να εμπιστευόμαστε την ελληνική Δικαιοσύνη (...) Αυτός, άλλωστε, είναι και ο μοναδικός θεσμικά ενδεδειγμένος τρόπος, έτσι ώστε να αποσαφηνιστεί, να διαλευκανθεί κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής». Στο μεταξύ, τα λένε αυτά όταν η - υποτίθεται - έρευνα για τις υποκλοπές έχει ξεκινήσει από τον Αύγουστο και έως σήμερα δεν υπάρχει το παραμικρό αποτέλεσμα, σε άλλη μια ένδειξη ότι πηγαίνει για ακόμα ένα «κουκούλωμα», με βάση και το δυσώδες θεσμικό πλαίσιο που από κοινού έχουν διαμορφώσει όλες οι αστικές κυβερνήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ