Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Νέο πυρηνικό βομβαρδιστικό αποκτούν οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ αποκτούν ένα νέο πυρηνικό βομβαρδιστικό μεγάλου βεληνεκούς, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Welt». Η κατασκευάστρια εταιρεία «Northrop Grumman» παρουσιάζει το μοντέλο «B-21 Raider», το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για «αποτροπή» της Κίνας και της Ρωσίας.

Στην ερώτηση γιατί οι ΗΠΑ χρειάζονται ένα νέο βομβαρδιστικό μεγάλου βεληνεκούς, η «Northrop Grumman» απαντά: «Επί του παρόντος, μόνο το 10% των βομβαρδιστικών της χώρας μας είναι ικανά να διαπεράσουν την προηγμένη εχθρική αεράμυνα». Επομένως, ένα νέο βομβαρδιστικό είναι «ζωτικής σημασίας για την αποτροπή πιθανών αντιπάλων, την καθησύχαση των συμμάχων και την ασφάλεια της χώρας μας». Οι ειδικοί αναμένουν ότι η πρώτη πτήση θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2023.

Η «Northrop Grumman» μιλάει για ένα «ψηφιακό βομβαρδιστικό» και το πρώτο στρατιωτικό αεροσκάφος 6ης γενιάς στον κόσμο. Αυτό που εννοείται πάνω απ' όλα είναι η πλήρης δικτύωση με πληροφορίες ή όπλα από το Διάστημα, τον αέρα, το έδαφος ή από πλοία και υποβρύχια.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ θέλει να παραγγείλει τουλάχιστον 100 από αυτά και θα ξεκινήσει έτσι έναν μερικό εκσυγχρονισμό του στόλου των πυρηνικών βομβαρδιστικών της.

Σε απάντηση στο νέο αμερικανικό βομβαρδιστικό μεγάλου βεληνεκούς, η Ρωσία και η Κίνα ενδέχεται να προωθήσουν τα σχέδιά τους για νέα βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς. Εδώ και χρόνια, η «Tupolev» εργάζεται πάνω στο μοντέλο PAK-DE για το νέο βομβαρδιστικό της Μόσχας. Η δε Κίνα φέρεται να πλησιάζει στην ολοκλήρωση του μυστικού stealth βομβαρδιστικού Xian H-20, το οποίο οι ειδικοί θεωρούν ότι έχει ομοιότητες με το νέο αμερικανικό βομβαρδιστικό.

Εκτιμάται ότι μέχρι το 2025 οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ρωσία μπορεί να διαθέτουν νέα βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς, εάν η Μόσχα είναι σε θέση, λόγω της αποδυνάμωσής της από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις δυτικές κυρώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ