Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Ουκρανικά πλήγματα σε αεροπορικές βάσεις στην κεντρική Ρωσία

Σε ένα ακόμα σοβαρό περιστατικό, που αποτυπώνει τον κίνδυνο περαιτέρω κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης, δύο σημαντικές ρωσικές αεροπορικές βάσεις, μερικά χιλιόμετρα έξω από τη Μόσχα και 500 - 700 χλμ. από τα σύνορα με την Ουκρανία, χτυπήθηκαν χτες από ουκρανικά drones, τύπου Tupolev Tu-141, σοβιετικής κατασκευής.

Από την επίθεση σημειώθηκαν εκρήξεις, σκοτώθηκαν 3 Ρώσοι στρατιώτες και τραυματίστηκαν 4 άνθρωποι. Οι εν λόγω βάσεις στην κεντρική Ρωσία χρησιμοποιούνταν για επιθέσεις στην Ουκρανία.

Σήμερα το πρωί, «το καθεστώς του Κιέβου (...) επιχείρησε να πραγματοποιήσει πλήγματα με σοβιετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην αεροπορική βάση Ντιαγκίλεβο στην επαρχία Ριαζάν και στη βάση Ενγκελς στην επαρχία Σαράτοφ», ανέφερε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Αμυνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δύο αεροσκάφη υπέστησαν ελαφρές ζημιές και άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Στην αεροπορική βάση Ενγκελς-2, κοντά στην πόλη Σαράτοφ, έκρηξη σημειώθηκε χτες τις πρώτες πρωινές ώρες, η οποία προκάλεσε ζημιές σε δύο βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας Tu-95 - τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί για να πραγματοποιήσουν αεροπορικές επιδρομές στην υποδομή της Ουκρανίας.

Αλλη έκρηξη σημειώθηκε σε ρωσική στρατιωτική βάση κοντά στην πόλη Ριαζάν, σκοτώνοντας τρεις και τραυματίζοντας πέντε ανθρώπους, μετά από έκρηξη φορτηγού καυσίμων.

Το Κίεβο δεν έχει αναλάβει επισήμως την ευθύνη για τις εκρήξεις, ούτε για άλλες εκρήξεις στην Κριμαία και σε ρωσικές περιοχές κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι εκρήξεις προκλήθηκαν από βυτιοφόρα φορτωμένα με βενζίνη τα οποία χτυπήθηκαν από drones, αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα «Jerusalem Post».

Οι εκρήξεις έρχονται μετά τη δημοσιοποίηση δορυφορικών εικόνων - την περασμένη βδομάδα - που έδειχναν βομβαρδιστικά στην αεροπορική βάση Ενγκελς να προετοιμάζονται για επίθεση στην Ουκρανία.

Επίσης πριν από λίγες μέρες είχε ξεσπάσει μεγάλη φωτιά σε αποθήκη πετρελαίου στη ρωσική συνοριακή περιοχή Μπριάνσκ.

  • Στο μεταξύ, στη Μολδαβία βρέθηκαν θραύσματα πυραύλου που έπεσαν σε μια περιοχή στα βόρεια, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πόρταλ «Prima Sursa», επικαλούμενο τις αστυνομικές αρχές. Χτες η Ρωσία εξαπέλυσε ένα νέο κύμα πυραυλικών επιθέσεων στην Ουκρανία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ