Σάββατο 23 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι καταπλήξεις

«Μας προκαλεί κατάπληξη η τακτική κρατικού νοσοκομείου να προκαταβάλλονται τα έξοδα για εργαστηριακές εξετάσεις σε επείγον περιστατικό», αναφέρει σε προχτεσινή ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΙΚΑ, με αφορμή σχετικό περιστατικό που συνέβη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Το ΙΚΑ παρέχει κατ' αρχήν περίθαλψη στα δικά του ιατρεία και εργαστήρια, αναφέρει η ανακοίνωση και συμπληρώνει ότι για επείγουσα περίθαλψη που παρασχέθηκε σε ασφαλισμένο εκτός των ιατρείων του ΙΚΑ, από οποιοδήποτε φορέα (κρατικό - ιδιωτικό), αποδίδεται στον ασφαλισμένο η δαπάνη που κατέβαλε. Μετά, βέβαια, από αρκετό χρονικό διάστημα, μπόλικη ταλαιπωρία και αφού αφαιρεθεί το 25%, θα συμπληρώναμε εμείς.

Πέρα απ' αυτό, όμως, το πλέον ουσιαστικό είναι το γεγονός, πως η κατάπληξη του ΙΚΑ σχετίζεται αποκλειστικά και μόνο με την προκαταβολική πληρωμή των εξετάσεων και όχι αυτή καθ' εαυτή την πληρωμή, από τον ασθενή στην ώρα της ανάγκης. Και επί θύραις βρίσκεται το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) με -ακόμα πιο οδυνηρές- καταπλήξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ