Σάββατο 23 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μια «Δημοκρατία»... σκέτη Φραντζέσκα

Ναι, λοιπόν! Οποιος αμφέβαλε, τώρα ξέρει: Η «δημοκρατία» (τους) έχει για έμβλημα τα «μούσκουλα» του Αρη και τους «χυμούς» της Φραντζέσκας... Η «δημοκρατία» (τους) παθιάζεται να παράγει και να αναπαράγει εκείνο το μοντέλο του δίποδου που περιφέρει την πλήξη του από καναπέ σε καναπέ... Η «δημοκρατία» (τους) ηδονίζεται να περιφέρει δημοσίως τις αστείρευτες γενετήσιες ορμές της, ιδίως όταν εκδηλώνονται πίσω από πόρτες του καμπινέ...

***

Η «δημοκρατία» (τους) σώθηκε!

Το «Μπαρ» και το «Μπιγκ Μπράδερ» θα συνεχίσουν να προβάλουν από τους τηλεοπτικούς δέκτες τον «πολιτισμό» (τους). Το «κάρφωμα», η παρακολούθηση της ιδιωτικής ζωής, ο χαφιεδισμός, το μπανιστήρι, όλα όσα συνθέτουν το ορεκτικό της κλειδαρότρυπας αποτελούν βασικά συστατικά των καλλιεργούμενων κοινωνικών και πολιτικών «προτύπων» (τους). Και θα προστατευτούν!

Ο κύβος ερρίφθη, το ΕΣΡ απεφάνθη, ψήφοι 8-1! Αφήστε που αυτός ο «ένας» ήταν και Κου-Κου-Ες...

***

Η «δημοκρατία» του μπιγκ-μπραδερισμού νίκησε! Η «λογοκρισία» (έτσι αποκαλούσαν το «όχι» στα τηλεσκουπίδια χτες οι εφημερίδες τους), η «αντιδημοκρατική εκτροπή» (έτσι έλεγαν χτες τα κανάλια τους), αποφεύχθηκε! Οσοι διανοήθηκαν να «λογοκρίνουν» (!) το «δικαίωμα» των καναλαρχών να πουλούν ζεστή σάρκα σε συσκευασία «τηλεπαιχνιδιού» (!) κονιορτοποιήθηκαν!

Είπαν ότι είναι «αντιδημοκρατικό» να πετάς τα σκουπίδια στο σκουπιδοτενεκέ. Αυτοί, στη «δημοκρατία» (τους), τα σκουπίδια τα θέλουν στο σαλόνι... Των άλλων!

***

Μέχρι χτες το μέτρο της «δημοκρατία» (τους) ήταν αν θα μπορεί - γύρω στις 10 κάθε βράδυ - η «έτοιμη για όλα» Στέλλα, να «τα κάνει όλα» και να «τα δείχνει όλα». Η «δημοκρατία» (τους) νίκησε! Απόδειξη: Το μέτρο της «δημοκρατίας» (τους) παραμένει η Στέλλα και το «δικαίωμά» της να «τα κάνει όλα» και «να τα δείχνει όλα». Αλλά από τις 12 και μετά. Μπορεί και 12.30... Μικρό το κακό. Το παν, άλλωστε, είναι να μπορεί η Στέλλα να ξελιγώνεται στα τσιγκέλια της δημόσιας θέασης για 150.000 ευρώ. Το θέμα είναι να μπορεί το Εθνος να συμβιώνει με το χαφιέ του «Μεγάλου Αδελφού». Και τούτο το «δημοκρατικό δικαίωμα» κατοχυρώθηκε!

***

Από αυτή τη «δημοκρατία» (τους), τη «δημοκρατία» που έχει για έμβλημα τον Τσάκα, δεν περιμέναμε ούτε περιμένουμε τίποτα. Ξανακοιτάζοντας, δε, εκείνο το 8-1 στη χτεσινή ψηφοφορία του ΕΣΡ συμφωνούμε και μεις ότι «ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη». Αλλο τόσο σίγουρο, όμως, είναι ότι, παρά τη βαρυχειμωνιά, εφόσον υπάρχει έστω κι ένας κούκος, τότε υπάρχει και άνοιξη!


Ν. Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ