Σάββατο 23 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Χοντρά ψέματα

«ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Πρώτο δειλό άνοιγμα της κυβέρνησης - 137 ΔΙΣ ΣΤΟ ΙΚΑ επιπλέον δόση - Μετά;». Αυτός ήταν ο χτεσινός πρωτοσέλιδος τίτλος της «Ελευθεροτυπίας», αναφερόμενος στο σύνολο των 430 δισ. δρχ., που εξάγγειλε προχτές η κυβέρνηση, για τη χρηματοδότηση του ΙΚΑ, το 2003. Ποια είναι η σχέση του με την πραγματικότητα; Οση έχει και ο φάντης με το ρετσινόλαδο.

Και, προκειμένου να μη μείνει η παραμικρή αμφιβολία, αντιγράφουμε από το σχετικό ρεπορτάζ της ίδιας εφημερίδας, κάτω από τον υπότιτλο «Πολυζωγόπουλος: Αποτύπωση»: «Από τα 430 δισ. δραχμές, τα 270 δισ. διατίθενται ήδη για οφειλές του κράτους προς το σύστημα, ενώ 170 δισ. είναι νομοθετημένη υποχρέωση από τους νόμους της ΝΔ (τριμερής χρηματοδότηση)».

Με άλλα λόγια, δηλαδή, ακόμη και με όσα λέει ο Πολυζωγόπουλος, όχι μόνον επιπλέον δισ. δεν υπάρχουν, αλλά τα 430 δισ. δε φτάνουν να καλύψουν ούτε καν την ετήσια δόση (για ορισμένα μόνον από τα προηγούμενα κρατικά χρέη προς το ΙΚΑ) συν την τρέχουσα νομοθετημένη υποχρέωση του κράτους από την τριμερή. Χρειάζεται, μήπως, να σημειώσουμε ότι τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα; Για παράδειγμα, το ετήσιο κόστος της ελεημοσύνης που λέγεται ΕΚΑΣ φτάνει τα 70 δισ. και υποτίθεται πως βαρύνει τα κρατικά ταμεία. Η ετήσια νομοθετημένη κρατική συμμετοχή ξεπερνά τα 200 δισ. Και πολλά άλλα.

Κρίμα, στο λογότυπο της εφημερίδας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ