Σάββατο 23 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗΣ
Αποφασίστηκε η ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής

Καταψήφισαν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ το σχετικό ψήφισμα

Επεξηγώντας την αρνητική ψήφο των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ στο ψήφισμα για τη σύνοδο κορυφής της Βαρκελώνης, ο Κ. Αλυσσανδράκης ανέφερε τα εξής:

«Το ΚΚΕ χαιρετίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που έκφρασαν την αντίθεσή τους στην πολιτική της ΕΕ, πολιτική της φτώχειας και της ανεργίας, της ιδιωτικοποίησης και της φιλελευθεροποίησης. Οι κινητοποιήσεις δίνουν μήνυμα αισιοδοξίας, δείχνουν ότι το λαϊκό κίνημα εντείνει την πάλη του για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Από τη μεριά τους, οι ηγέτες της ΕΕ διακήρυξαν ότι η φτώχεια και η ανεργία θα αντιμετωπιστούν με ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, μείωση των κρατικών ενισχύσεων, αύξηση της απασχολησιμότητας, ευελιξία της εργασίας, ενώ δεν παράλειψαν να διατυπώσουν στόχους για επίσπευση της μεταρρύθμισης των συνταξιοδοτικών συστημάτων και αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης κατά πέντε χρόνια μέχρι το 2010. Αυτό είναι το περίφημο «κοινωνικό μοντέλο», που υποτίθεται ότι θα οδηγήσει σε πλήρη απασχόληση, ενώ θα κάνει την ΕΕ την πλέον δυναμική και ανταγωνιστική οικονομία παγκόσμια.

Οι μεταξύ τους αντιθέσεις εμπόδισαν, σ' αυτή τη φάση: την ολοκλήρωση του ξεπουλήματος της ενέργειας στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Σύμπνοια όμως έδειξαν για την Ανατολή, δηλώνοντας ότι η Παλαιστινιακή Αρχή φέρει στο ακέραιο την ευθύνη για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και κάνοντας φιλικές συστάσεις καλής συμπεριφοράς προς το Ισραήλ. Ενοχη ήταν η σιωπή τους απέναντι στις αμερικανικές απειλές κατά του Ιράκ και στα σχέδια ανάπτυξης νέων πυρηνικών όπλων. Εντονη ήταν η ανυπομονησία τους για ρύθμιση των εκκρεμοτήτων του "ευρωστρατού", για να πάρουν από το NATO τη σκυτάλη στην ΠΓΔΜ.

Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου αποτελεί υμνολόγιο της αντιλαϊκής πολιτικής και γι' αυτό οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ το καταψηφίσαμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ