Σάββατο 23 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ομορφη πόλη», αλλά για ποιον;

«Αθήνα, όμορφη πόλη». Αυτό θα είναι το όνομα του συνδυασμού του οποίου θα ηγηθεί ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Χρ. Παπουτσής, που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ.

«Το όνομα του συνδυασμού μας θα είναι "Ομορφη Πόλη", γιατί αυτό πιστεύω ότι θέλει κάθε Αθηναίος πολίτης, να δει την πόλη του να γίνεται όμορφη, να γίνεται ομορφότερη και ταυτόχρονα να μπορέσουμε όλοι μαζί να οργανώσουμε την αθηναϊκή κοινωνία του μέλλοντος». Με τα λόγια αυτά ο Χρ. Παπουτσής αιτιολόγησε την επιλογή του συγκεκριμένου ονόματος.

Αρκεί, όμως, μια βόλτα στην Αθήνα, για να αντιληφθεί κανείς ποιο είναι το όραμα του Χρ. Παπουτσή, αλλά και του κόμματος που τον στηρίζει. Και μόνο τα έργα που γίνονται αφορούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 - ούτε καν λόγος για τους πολίτες. Οι ελεύθεροι χώροι εξαφανίζονται ο ένας μετά τον άλλο. Οι κάτοικοι - κυρίως των λεγόμενων υποβαθμισμένων συνοικιών - δεν μπορούν να ανασάνουν από το τσιμέντο και το νέφος. Και αν κάποιος έχει πρωταγωνιστήσει σε αυτή την κατάσταση είναι η κυβέρνηση.

Είναι ερώτημα, λοιπόν, για ποιους οραματίζεται ο Χρ. Παπουτσής την «όμορφη πόλη». Οραματίζεται, μήπως, ένα κέντρο που θα εξυπηρετεί τους μεγάλους χρηματοοικονομικούς ομίλους και τους συνεργάτες αυτών και γύρω μια πόλη υποβαθμισμένη και βυθισμένη στο σκοτάδι. Μήπως, τελικά, η όμορφη πόλη είναι η... Βηρυτός;

Μήπως, τελικά, για να γίνει η Αθήνα «όμορφη πόλη» - όπως την οραματίζονται οι κάτοικοι και όχι ο Χρ. Παπουτσής - πρέπει προηγούμενα, όλοι μαζί «να διεκδικήσουμε την πόλη μας»;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ