Σάββατο 23 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το Ρέθυμνο «υποδέχτηκε θερμά» τον Τ. Μίλερ

Με κινητοποιήσεις τον υποδέχονται σήμερα και στα Χανιά

«Θερμή» υποδοχή επεφύλαξε και ο ρεθυμνιώτικος λαός στον εκπρόσωπο των σφαγέων των λαών, Αμερικανό πρέσβη, Τόμας Μίλερ.

Μετά από κάλεσμα της Νομαρχιακής Οργάνωσης Ρεθύμνου της ΚΝΕ, πραγματοποιήθηκε χτες δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 5.00 το απόγευμα, έξω από το Δημαρχείο, με ιδιαίτερη τη συμμετοχή νέων της πόλης και φοιτητών.

Ο Αμερικανός πρέσβης το πρωί συναντήθηκε με το δήμαρχο της πόλης και στη συνέχεια επισκέφτηκε το Τεχνικό Επιμελητήριο.

«Η νεολαία δεν ξεχνά τις βάρβαρες επιθέσεις των Αμερικανών, τόσο στη Γιουγκοσλαβία, όσο και στην Παλαιστίνη», τονίζει, στην ανακοίνωσή της, η ΝΟ Ρεθύμνου της ΚΝΕ και συνεχίζει, καλώντας τους νέους να γυρίσουν την πλάτη τους στον εκπρόσωπο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Με ανακοίνωσή της, και η Νομαρχιακή Επιτροπή Ρεθύμνου του ΚΚΕ κήρυσσε ανεπιθύμητο τον τοποτηρητή των φονιάδων των λαών στο Ρέθυμνο, τονίζοντας πως η παρουσία του Τόμας Μίλερ στην πόλη αποτελεί πρόκληση στα φιλειρηνικά αισθήματα των Ρεθυμνιωτών.

Σειρά έχουν τα Χανιά

Ο Αμερικανός πρέσβης πρόκειται το Σαββατοκύριακο να μεταβεί στα Χανιά από όπου και θα αναχωρήσει για την Αθήνα, ολοκληρώνοντας την 4ήμερη επίσκεψη προώθησης των αμερικανικών συμφερόντων, στην Κρήτη.

Ο χανιώτικος λαός, όμως, δεν πρόκειται να αφήσει τον Αμερικανό πρέσβη, με τον αέρα του επικυρίαρχου να γυρίζει ανενόχλητος στην πόλη του. Ετσι σήμερα, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων, θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία της Αγοράς στις 12.00 το πρωί.

«Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε με κατηγορηματικότατο τρόπο την επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη των φονιάδων των λαών, του εκπροσώπου του πολέμου και της τρομοκρατίας, της χώρας που κατέχει τα πιο επικίνδυνα όπλα και απειλεί με αυτά χώρες και λαούς όλου του πλανήτη. Επίσκεψη που πραγματοποιείται σαν να βρίσκεται σε αποικία της χώρας του, καλυπτόμενος και από την υποτέλεια της ελληνικής κυβερνητικής πολιτικής», τονίζει η Επιτροπή Ειρήνης και συνεχίζει: «Την ίδια στιγμή μάλιστα που η ελληνική κυβέρνηση εμπλέκεται ολοένα και βαθύτερα σε ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, παραδίδοντας γην και ύδωρ στους Αμερικανούς, μετατρέποντας τη χώρα μας σε ορμητήριο θανάτου, στέλνοντας Ελληνες φαντάρους στο Αφγανιστάν, έρχεται και η επίσκεψη του Τ. Μίλερ να σφραγίσει με περίτρανο τρόπο την υποταγή της ελληνικής κυβέρνησης στους Αμερικανούς.

Η επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη όπως και η καθημερινή πλέον παρουσία πλοίων, αεροπλάνων και πεζοναυτών αποτελούν πρόκληση για το χανιώτικο λαό που εκφράζει συνεχώς τα αντιιμπεριαλιστικά και φιλειρηνικά του αισθήματα. Ταυτόχρονα όμως αποτελεί πρόκληση και πρόσκληση για πιο μαζικούς, πιο δυναμικούς, ενωτικούς λαϊκούς αγώνες.

Να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά η φωνή καταδίκης της ιμπεριαλιστικής πολιτικής που υλοποιεί η κυβέρνηση, αλλά και οι τοπικοί υποτακτικοί της. Πρέπει με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο να θεωρηθεί ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στην περιοχή μας.

Καλούμε ολόκληρο το χανιώτικο λαό και τους φορείς του να κηρύξουν ανεπιθύμητο τον εκπρόσωπο των Αμερικανών ιμπεριαλιστών, να καταδικάσουν την επίσκεψη του σφαγέα των λαών, να συσπειρωθούν στο αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα και να συστρατευτούν με τους αγώνες ολόκληρου του φιλειρηνικού κινήματος της χώρας μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ