Σάββατο 23 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΖΑΝΗ
Ο Γιάννης Μητσιάκος υποψήφιος Νομάρχης

Νέος υποψήφιος νομάρχης Κοζάνης της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας ανακηρύχτηκε σε ανοιχτή εκδήλωση ο Γιάννης Μητσιάκος, επαγγελματοβιοτέχνης, τέως πρόεδρος της ιστορικής κοινότητας της Αιανής, στέλεχος του ΚΚΕ, γνωστός αγωνιστής στον κοινωνικό και πολιτικό στίβο.

Αναπτύσσοντας ο Γ.Μητσιάκος τις θέσεις για τη ΝΑ επισήμανε τόσο τις αιτίες των μεγάλων προβλημάτων του νομού, όπως αυτά της μεγάλης ανεργίας που κατέχει την πρωτιά πανελλαδικά και κυρίως στη νεολαία και τις γυναίκες, της ρύπανσης του περιβάλλοντος, της αποβιομηχάνισης της περιοχής που θα επιδεινωθούν με την πορεία της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, όσο και την προβολή και διεκδίκηση προτάσεων για την επίλυσή τους σε όφελος του λαού και της πραγματικής ανάπτυξης του νομού. Μεγάλες ευθύνες καταλόγισε, ασκώντας αυστηρή κριτική, στο νυν νομάρχη Κοζάνης κ.Μητλιάγκα για την υιοθέτηση δράσεων με αντιλαϊκό χαρακτήρα, όπως τα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης και την επιβολή του τοπικού πόρου ανάπτυξης. Επίσης, επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, καθώς, όπως είπε, ταυτίστηκε απόλυτα με τις θέσεις της πλειοψηφίας στα ουσιαστικά ζητήματα.

Ο Γ.Μητσιάκος είπε ότι θα επιδιώξει μια πλατιά συσπείρωση στο νομαρχιακό πεδίο, μέσα από μια ευρύτερη συνεργασία και ότι αναμένεται να εκφραστεί αυτό στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου στο επόμενο διάστημα. «Το έδαφος γι' αυτό είναι ευνοϊκό, σημείωσε, γιατί ο λαός της περιοχής μας θέλει μια ΝΑ, που να εκφράζει τα λαϊκά συμφέροντα και να πρωτοστατεί στους κοινωνικούς αγώνες για έναν καλύτερο κόσμο, με δουλιά, υγεία, μόρφωση, πολιτισμό για όλους ενάντια στο ρατσισμό, τον εθνικισμό και την ξενοφοβία», επισήμανε.

Στο νέο αυτό ξεκίνημα της ΝΑΣ, η οποία στο σημερινό Νομαρχιακό Συμβούλιο εκπροσωπείται με έναν σύμβουλο, το Χρήστο Βήττα, νέες ελπίδες για μια πιο ενισχυμένη παρουσία της έδωσε και η συμμετοχή στην εκδήλωση πολλών προσωπικοτήτων της περιοχής, όπως οι δήμαρχοι Αιανής και Καμβουνίων Στ. Βαβλιάρας και Γ.Πουλιόπουλος, ο πρόεδρος της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Κοζάνης, Κ.Πολυχρονίδης, ο πρώην αντινομάρχης Αγ. Γαβριηλίδης, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του εργατικού κινήματος, όπως ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης Π.Σιάμενος, ο πρόεδρος του σωματείου γουνεργατών, Μ.Τσιαούσης, το μέλος της ΕΕ της ΓΣΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ