Σάββατο 23 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Ενισχύονται οι ταξικοί φραγμοί στην Παιδεία

Εκδήλωση της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ στο «Φρούριο»

Οι θέσεις του ΚΚΕ για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Παιδείας παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση - συζήτηση, που διοργάνωσε η ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ στο «Φρούριο».

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Ελ. Βαγενάς, στέλεχος του ΚΚΕ, ο οποίος τόνισε ότι αντιδραστικές αλλαγές στο χώρο της Παιδείας σχετίζονται με το συνολικό πακέτο θεμελιακών αλλαγών που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις, την επιτάχυνση των διαδικασιών συγκέντρωσης κεφαλαίου, την ανάγκη να υπηρετηθεί η παγκόσμια καπιταλιστική αγορά.

Οσον αφορά στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση που προχώρησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τ' αποτελέσματα στην Ελλάδα επισήμανε ότι τέσσερα χρόνια μετά την εφαρμογή της, μεταξύ των άλλων, ενισχύθηκαν οι ταξικοί φραγμοί και έχει ενταθεί η πορεία ιδιωτικοποίησης κι εμπορευματοποίησης της Παιδείας. Καταλήγοντας ο Ελ. Βαγενάς, ανέπτυξε την πρόταση του ΚΚΕ για την Παιδεία και τόνισε: «Το ΚΚΕ θα συνεχίσει, αυτό που κάνει εδώ και δεκαετίες, τον αγώνα του για μια Παιδεία αντίστοιχη με τις λαϊκές ανάγκες, την προσπάθεια ανάδειξης του προβλήματος της Παιδείας, της συζήτησης για τα θέματα της Παιδείας με το λαό και τους μαζικούς φορείς του».

Στη συνέχεια ο Μπ. Αργυρίου, μέλος της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, παρουσίασε στοιχεία για τ' αποτελέσματα της εφαρμογής των νόμων 2525 και 2640 στο νομό, τα οποία τόνισε επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις του Κόμματος για τον κεντρικό τους στόχο, που είναι η διοχέτευση των κοινωνικά αδύναμων μαθητών στην πρόωρη και αποστεωμένη κατάρτιση και την ανεργία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στο Νομό Τρικάλων από το σχολικό έτος 1997-98, χρόνος έναρξης της εφαρμογής της λεγόμενης μεταρρύθμισης, παρατηρείται σταθερή μείωση των μαθητών του Λυκείου σε ποσοστό 5,31% έως 14% κατ' έτος. Συνολικά κατά το σχολικό έτος 1997-98 οι μαθητές των Λυκείων ήταν 4.010 μαθητές, ενώ κατά το σχολικό έτος 2001-2002 είναι μόνο 2.787 μαθητές. Ο αριθμός των μαθητών του Λυκείου μειώθηκε, δηλαδή, κατά 1.223, ποσοστό 30,50%. Την ίδια περίοδο αυξήθηκε ο αριθμός των μαθητών στα ΤΕΕ κατά 34,41%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ