Τετάρτη 27 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗΣ

Σάββατο μεσημέρι οι καμπάνες σήμαναν στον οικισμό της Στρατονίκης. Το χωριό που βρίσκεται δίπλα στην πατρίδα του Αριστοτέλη, στη Βόρεια Χαλκιδική και τον τελευταίο χρόνο έχει μπει στο στόχαστρο της πολυεθνικής TVX Hellas.

Αυτή τη φορά οι καμπάνες χτύπησαν για να βγει ο κόσμος στην πλατεία. Να υποδεχτεί τους εκπροσώπους του ΚΚΕ. Την Αλέκα Παπαρήγα και το πολυμελές κλιμάκιο στελεχών που τη συνόδευε στην πρώτη της επίσκεψη στον οικισμό, όπου έχουν υψωθεί οι σημαίες της αντίστασης απέναντι στην εταιρία που, με τη στήριξη της κυβέρνησης, αντιμετωπίζει την περιοχή σαν αποικία.

Σύσσωμο σχεδόν το χωριό, βγήκε στο δρόμο, παρά το τσουχτερό κρύο. Και μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, με θερμά χειροκροτήματα, οι κάτοικοι καλωσόρισαν τους κομμουνιστές. Υποδέχτηκαν τους εκπροσώπους του Κόμματος, που από την αρχή του αγώνα τους στάθηκε στο πλευρό τους.

Ολοι μαζί συνόδευσαν την αντιπροσωπεία στην αίθουσα εκδηλώσεων του λαβωμένου σχολείου. Και αυτό το κτίριο έχει υποστεί χτυπήματα από την εγκληματική δράση της TVX, που δουλεύει νύχτα και μέρα κάτω από τον οικισμό προκειμένου να αξιοποιήσει το μεταλλευτικό κοίτασμα στις «μαύρες πέτρες».

Μέσα από μια ειλικρινή συζήτηση, οι κάτοικοι περιέγραψαν τον κίνδυνο καθίζησης του χωριού και τη δουλική στάση των υπουργείων απέναντι στις απαιτήσεις της πολυεθνικής. Δήλωσαν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι τη δικαίωση. «Μέχρι να στεριώσουν και πάλι τα σπίτια σ' αυτό τον τόπο. Αλλο δρόμο δεν έχουμε», είπαν.

Και η Αλέκα Παπαρήγα τους δήλωσε ξεκάθαρα πως το ΚΚΕ μόνο αυτό θέλει. Να ΝΙΚΗΣΟΥΝ. Και θα στηρίξει με κάθε μέσο τον αγώνα τους.

Τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συνόδευαν οι Θ. Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ, Μ. Μαΐλης, μέλος της ΚΕ, Κ. Αβραμόπουλος, μέλος της ΚΕ, στελέχη του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, καθώς και της ΝΕ Χαλκιδικής του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ