Τρίτη 21 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
«Θυσία» τα θύματα στα Τέμπη!

ΚΚΕ: Ηταν έγκλημα στον βωμό του κέρδους, πρόκληση να βαφτίζεται «θυσία»

Προκλητική φιέστα στο Μαρούσι έστησε το Σάββατο το κυβερνητικό επιτελείο, σε μια προσπάθεια να καμφθεί το κλίμα οργής για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, όπως εκδηλώνεται με μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.

Χαρακτηριστικά, στις δηλώσεις του ο Κυρ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «η καλύτερη δικαίωση για τη θυσία αυτών των παιδιών είναι να εξασφαλίσουμε ότι αυτό που έγινε στα Τέμπη δεν θα ξαναγίνει ποτέ στη χώρα μας», αποσιωπώντας πως τα θύματα θυσιάστηκαν στον βωμό του κέρδους. Ακόμα πιο προκλητικά εξάλλου παρουσίασε ως «διασφάλιση» τη συνέχιση της πολιτικής της «απελευθέρωσης» και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων, την οποία εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις κατ' επιταγή της ΕΕ και η οποία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέα εγκλήματα σε βάρος του λαού.

Σε σχόλιό του για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο Μαρούσι, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε: «Είναι πρόκληση και προσβολή ο θάνατος των 57 ανθρώπων στα Τέμπη να βαφτίζεται "θυσία", έγκλημα ήταν στον βωμό του κέρδους και με ενόχους όλους εκείνους που υπηρέτησαν αυτές τις πολιτικές και διαχειρίστηκαν το - εχθρικό για τον λαό και τις ανάγκες του - σημερινό κράτος. Αυτή ακριβώς είναι η "παλιά Ελλάδα" που πρέπει να αλλάξει, μέρος της οποίας είναι και ο κύριος Μητσοτάκης και όλοι όσοι προσπαθούν να αφήσουν στο απυρόβλητο και τελικά να "δικαιώσουν" τη συνέχιση της ίδιας εγκληματικής πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ