Τρίτη 21 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ
Συγκέντρωση σήμερα για τη γέφυρα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της γέφυρας των Σερβίων, σήμερα, Τρίτη, στις 6 μ.μ. στο δημαρχείο Σερβίων, οργανώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων ν. Κοζάνης.

Το Συνδικάτο θυμίζει ότι η γέφυρα, όπως και μια σειρά ακόμα από υποδομές, παρέμενε χωρίς συντήρηση για δεκαετίες, και αναδεικνύει ότι τις συνέπειες από το κλείσιμό της τώρα θα τις πληρώνουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα. Ξεχωρίζει, για παράδειγμα, τον κίνδυνο ατυχημάτων, την επιβάρυνση των εναλλακτικών οδικών δικτύων, την οικονομική επιβάρυνση στις μετακινήσεις, τον κίνδυνο έκτακτα ιατρικά περιστατικά να μην έχουν έγκαιρη παρέμβαση κ.ά.

Στο πλαίσιο αυτό, στηρίζει τα αιτήματα των αγροτών, των μικρομεσαίων επαγγελματιών που πλήττονται από το κλείσιμο της γέφυρας των Σερβίων και απαιτεί μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων που δουλεύουν εκεί και εντέλει την ασφαλή επαναλειτουργία της γέφυρας, την επιτάχυνση των εργασιών συντήρησης με ευθύνη του κράτους. Πιο συγκεκριμένα, την αύξηση του αριθμού των εργαζομένων για τη συντήρηση με κριτήριο τη διασφάλιση της ασφάλειας των εργασιών, καθημερινούς τεχνικούς ελέγχους των κινητών και στατικών μέσων εργασίας (πχ. σκαλωσιές, καλαθοφόρα οχήματα, γερανοί κ.λπ.), την παροχή όλων των απαραίτητων μέσων προστασίας στους εργαζόμενους για τις εξειδικευμένες εργασίες.

Επίσης, άμεσα μέτρα στήριξης των εργαζομένων που πλήττονται από το κλείσιμο της γέφυρας, όπως στο ωράριο (μείωση) που να ανακόπτουν την αύξησή του, λόγω της αύξησης της χιλιομετρικής απόστασης (χωρίς καμία αλλαγή στον μισθό ή το ημερομίσθιο των εργαζομένων), οικονομική ενίσχυση για τα έξοδα μεταφοράς των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με ευθύνη του κράτους. Ακόμα, άμεσες ενέργειες ενίσχυσης και αναβάθμισης του επαρχιακού δικτύου που θα επωμιστεί το βάρος των μετακινήσεων χιλιάδων κατοίκων και εργαζομένων.

Στην κινητοποίηση καλούν επίσης το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΠΕ Κοζάνης και τα Παραρτήματα Σερβίων και Τρανοβάλτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ