Τρίτη 21 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Διεκδίκησαν μέτρα για ασφαλή διέλευση από τις διαβάσεις του τρένου και υπογειοποίηση των γραμμών

Μέτρα για ασφαλή διέλευση από τις διαβάσεις του τρένου και υπογειοποίηση σε όλο το μήκος απαίτησαν, με συγκέντρωση που πραγματοποίησαν το Σάββατο στη συμβολή Ιεράς Οδού και Κωνσταντινουπόλεως, σύλλογοι και μαζικοί φορείς από την 3η και την 4η Δημοτική Κοινότητα Αθήνας.

Πρόκειται για γειτονιές τις οποίες διασχίζει χωρίζοντας στη μέση ο σιδηρόδρομος, με αποτέλεσμα να θρηνούν διαρκώς θύματα από δυστυχήματα. Μόνο τα χρόνια 2017 - 2022 έχουν σκοτωθεί 5 άνθρωποι.

Στην κινητοποίηση καλούσαν και συμμετείχαν ο Εκπολιτιστικός - Εξωραϊστικός Σύλλογος Σεπολίων «Η Αναγέννηση», ο Σύλλογος Κατοίκων Κεραμεικού - Γκάζι - Ρουφ «Μ. Αλέξανδρος», Επιτροπές Αγώνα Ταξί, η Ομάδα Γυναικών Σεπολίων - Κολωνού (μέλος της ΟΓΕ), οι Ενώσεις Γονέων της 3ης και 4ης Δημοτικής Κοινότητας και ο Φοιτητικός Σύλλογος Γεωπονικού Πανεπιστημίου.

Με σύνθημα «Οχι άλλα θύματα στις γραμμές του τρένου! Υπογειοποίηση τώρα σε όλο το μήκος!», απαίτησαν μέτρα προστασίας και ασφάλειας από το κράτος, προειδοποιώντας την κυβέρνηση, τους σιδηροδρόμους, τις εταιρείες και τη δημοτική αρχή ότι «δεν θα δεχτούν να συνεχιστεί αυτή η επικίνδυνη και ανασφαλής κατάσταση στις αφύλακτες και φυλασσόμενες διαβάσεις» και «δεν θα περιμένουν το επόμενο θύμα στις γραμμές!».


Η συγκέντρωση ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των θυμάτων του εγκλήματος στα Τέμπη, αλλά και των θυμάτων που είχαν όλα αυτά τα χρόνια στις γειτονιές. Λίγα λουλούδια αφέθηκαν στο σημείο, συμβολικά, στη μνήμη όλων αυτών των ανθρώπων.

Τα αιτήματα κατοίκων και φορέων εξέφρασαν στις ομιλίες τους εκπρόσωποι των συλλόγων που μίλησαν. Συγκεκριμένα, μίλησαν: Ο Βασίλης Δήμου, πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Κεραμεικού - Γκάζι - Ρουφ «Μέγας Αλέξανδρος, η Αμαλία Γακοπούλου, μέλος του ΔΣ της Ενωσης Γονέων 4ης Δημοτικής Κοινότητας, ο Χρήστος Σαραηδόνης μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Προσωπικού Ελξης (Μηχανοδηγοί), η Λίνα Σοφιανού από την Ομάδα Γυναικών Σεπολίων - Κολωνού (μέλος της ΟΓΕ), η Δώρα Πόρρη, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Γεωπονικού Πανεπιστημίου, ο Παναγιώτης Μαυρίκης, επικεφαλής των Επιτροπών Αγώνα Ταξί, εκπρόσωπος από τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Αθηνά» και ο Θεοδόσης Μπενάτος από τον Σύλλογο «Αναγέννηση».

Η διαδήλωση συνεχίστηκε με μαζική πορεία στους δρόμους της γειτονιάς του Κεραμεικού, η οποία κατέληξε στον σταθμό του Μετρό.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Αθηναίων και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος, και ο Χάρης Βουρδουμπάς, δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και υποψήφιος βουλευτής Α' Αθήνας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να πληρώσουν παραδειγματικά οι παιδοβιαστές(2024-03-20 00:00:00.0)
Συνεχίζεται ο αγώνας για υπόγειες γραμμές στα Σεπόλια(2016-04-07 00:00:00.0)
Οχι στα τετελεσμένα του ΟΣΕ για τον προαστιακό(2009-12-09 00:00:00.0)
Δεν πέρασε η διχοτόμηση της Αθήνας(2006-12-01 00:00:00.0)
Συνεχίζονται τα έργα παρά τη δικαστική απόφαση(2006-09-12 00:00:00.0)
Στα δύο η πόλη(2006-01-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ