Τρίτη 21 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Κανονικά υποψήφιος ο Πολάκης με απόφαση της ΠΓ

Δίνοντας τέλος στα σενάρια με επίκεντρο τον Π. Πολάκη, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε το Σάββατο σε συνεδρίασή της να δώσει «άφεση αμαρτιών» στον Χανιώτη βουλευτή, εξασφαλίζοντάς του μία θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές.

Ολα αυτά, «συλλογικά»... με απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, και λίγες μέρες αφότου ομόφωνα το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος είχε αποφασίσει τον εξοστρακισμό του από τα ψηφοδέλτια, ως ποινή για την ανάρτηση του Π. Πολάκη με την οποία καταφέρθηκε εναντίον δικαστικών και δημοσιογράφων, σε πνεύμα και ύφος που αντιστρατεύονταν την προσπάθεια του Αλ. Τσίπρα να υπερτονίσει το «θεσμικό προφίλ».

Επισήμως η μεταστροφή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ αποδόθηκε στην επιστολή του Π. Πολάκη προς τον Αλ. Τσίπρα και στα κομματικά όργανα, με την οποία αναγνώριζε «αστοχίες» στην ανάρτησή του και διαβεβαίωνε για τη στήριξή του στον πρόεδρο του κόμματος. Μια επιστολή που ο Αλ. Τσίπρας χαρακτήρισε «γενναίας αυτοκριτικής», κάνοντας λόγο για «πράξη πολιτικής ευθύνης» η οποία «μας αναγκάζει, θα έλεγα, να επανεκτιμήσουμε και τις αρχικές μας προθέσεις». Λόγια - «φερετζέ», έσπευσαν αρκετοί στην Κουμουνδούρου να τα χαρακτηρίσουν, υποστηρίζοντας ότι ο Αλ. Τσίπρας βρήκε το άλλοθι που αποζητούσε για να κρατήσει ενεργό τον Π. Πολάκη, καθώς του χρειάζεται ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης, ενώ πρόσθεταν ότι πρόκειται για μια «όλως τυχαίως» βολική και για τους δύο εξέλιξη.

Κατά τ' άλλα, σε ό,τι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις, στην εισήγησή του ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας για το έγκλημα στα Τέμπη, επιχείρησε για μια ακόμα φορά να «βγάλει λάδι» τον πραγματικό ένοχο, την αντιλαϊκή πολιτική της «απελευθέρωσης» και της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων, την πολιτική «κόστους - οφέλους» για τα συμφέροντα του κεφαλαίου την οποία υπηρέτησε απαρέγκλιτα και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυριζόμενος ούτε λίγο ούτε πολύ ότι τα τεράστια προβλήματα στο σύστημα των Μεταφορών ξεκίνησαν μετά το 2019.

Χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στον «κανόνα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη», μίλησε για «απαξίωση δημόσιων οργανισμών, αποψίλωση προσωπικού, ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, συμπράξεις με ιδιώτες», για όλα εκείνα τα στοιχεία δηλαδή που χαρακτήρισαν την πολιτική όλων των κυβερνήσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ στους σιδηρόδρομους και συνολικότερα και τα οποία συνεχίζει και η σημερινή κυβέρνηση.

Για τον ίδιο λόγο, άλλωστε, αναφερόμενος στο τι θα κάνει μία νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας δεν αναφέρει ούτε για τα μάτια του κόσμου έστω μισή κίνηση που θα μπορούσε να πλήξει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, αλλά αναμασά τα περί «μετασχηματισμού του κράτους», με «θεσμικές αλλαγές, με διαφάνεια, λογοδοσία, αξιοκρατία, αξιολόγηση δομών και υπηρεσιών», ενώ γενικά και αόριστα κάνει λόγο για ενίσχυση σε προσωπικό και δομές «εκεί που υπάρχει ανάγκη»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ