Τετάρτη 3 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ποια απεργία;»...

Γρηγοριάδης Κώστας

Υψηλόβαθμος συνδικαλιστής και γνωστός εργατοπατέρας, που απεχθάνεται τις απεργίες και εργατικές κινητοποιήσεις όπως ο διάβολος το λιβάνι, σε περιοδεία του στο πολυκατάστημα «Hondos Center», στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, άκουγε σε κάθε βήμα του τους εργαζόμενους να του αναφέρουν «συνάδελφε, την Τετάρτη έχουμε απεργία». Εμφανώς εκνευρισμένος, ο συνδικαλιστής ξεσπάει: «Απεργία, τι απεργία... Δεν απεργούμε, τα μέτρα για την Κοινωνική Ασφάλιση δε μας αφορούν»! Ο εν λόγω συνδικαλιστής, γνωστό στέλεχος του ΣΥΝ, είναι ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων κ. Βασιλόπουλος.

Η απεργία που κήρυξαν δεκάδες σωματεία της Θεσσαλονίκης, μαζί και η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων, είναι προφανώς καρφί στο αλληθωρίζον προς τη μεριά κυβέρνησης -εργοδοσίας μάτι των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, γιατί τους χαλάει τη σούπα της συναίνεσης και του «διαλόγου», που τόσο επιμελώς φροντίζουν να προωθούν.

Η προσπάθεια, όμως, του εν λόγω κυρίου έπεσε στο κενό, γιατί η απάντηση όλων των εργαζομένων στο πολυκατάστημα ήταν «εμείς μια φορά συμμετέχουμε στην απεργία». Οι ίδιοι εργαζόμενοι καταγγέλλουν και το περιστατικό. Δεν μπορούσε να είναι και διαφορετικά, αφού είναι αυτοί που βιώνουν στο πετσί τους τους αντιασφαλιστικούς νόμους και τις απάνθρωπες εργασιακές σχέσεις. Ενώ οι μεγαλόσχημοι, που δεν τους αφορούν τα μέτρα για την Κοινωνική Ασφάλιση, ζουν στο δικό τους γυάλινο πύργο της χλιδάτης υποταγής...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ