Τετάρτη 3 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΤΑ
Η προσπάθεια τρομοκράτησης δε θα περάσει

Καταγγέλλει και καταδικάζει την πρωτοφανή και προκλητική ενέργεια της πολιτικής και συνδικαλιστικής δίωξης του κομμουνιστή Νικήτα Γλυνάτση, την οποία μεθοδεύει η πλειοψηφία της διοίκησης του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρτας και που, ως γνωστό, κατευθύνεται από τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού και το Γραμματέα της ΝΕ Αρτας του Συνασπισμού, νομικό σύμβουλο του συνεταιρισμού, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Αρτας, με σχετική ανακοίνωσή της. Μάλιστα, καλεί το συνεταιρισμό και τους παραγωγούς να την ανακαλέσουν καθώς εκθέτει τον ίδιο το συνεταιρισμό, τους παραγωγούς, τα συμφέροντά τους αλλά και ολόκληρο το αγροτοσυνεταιριστικό κίνημα. Απευθύνει, δε, κάλεσμα στους εργαζόμενους και στα σωματεία του νομού Αρτας «να καταδικάσουν αυτή την αντιδημοκρατική και αντεργατική πρακτική, να απομονώσουν τους εμπνευστές τέτοιων νοσηρών μεθοδεύσεων και να εντείνουν τον αγώνα τους κατά της τρομοκρατίας και του αυταρχισμού για την ανάπτυξη της δημοκρατίας και της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης».

«Δημιουργούνται», σχολιάζεται στην ανακοίνωση, «τεράστια ηθικά και πολιτικά ερωτήματα για όσους στο ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ καλύπτουν τους εμπνευστές αυτής της πράξης». Επίσης, αναφέρεται ότι οι λόγοι αυτής της ενέργειας «είναι γνωστοί». Αφ' ενός η εμπάθεια και η αντικομμουνιστική υστερία των «πρωτεργατών» της και αφ' ετέρου η προετοιμαζόμενη νέα επίθεση σε βάρος των εργαζομένων του Συνεταιρισμού που επιβάλλει την εξόντωση με κάθε μέσο, κάθε «ενοχλητικής» παρουσίας, που θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στις αντιδημοκρατικές, αντεργατικές επιλογές και τα σχέδιά τους. Ακόμα, είναι γνωστό ότι η ενέργεια αυτή οφείλεται και στη συνεπή στάση που κράτησε ο συνδικαλιστής υπέρ των εργαζομένων στις πρόσφατες απολύσεις στο Συνεταιρισμό όπως και στην, υπέρ των εργαζομένων, έκβαση των δικαστικών προσφυγών.

  • Τις «σκοτεινές μεθοδεύσεις» εναντίον του Νικήτα Γλυνάτση, μέλους του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αρτας και συνδικαλιστικού στελέχους καταδικάζει, όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Αρτας και αναγνωρίζει την προσφορά του στο χώρο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ