Τετάρτη 3 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συλλαλητήριο για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις

Το Εθνικό Συμβούλιο για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών και ο Δήμαρχος Καισαριανής Γ. Κατημερτζής διοργανώνουν συγκέντρωση το Σάββατο 6 Απρίλη στην Καισαριανή

Μια συμβολική μέρα, το Σάββατο 6 Απρίλη, μέρα εισβολής των ναζιστικών στρατευμάτων στην Ελλάδα, επέλεξαν το Εθνικό Συμβούλιο για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Καισαριανής Γ. Κατημερτζή και διοργανώνουν μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης στην κεντρική πλατεία Καισαριανής για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Συγκεκριμένα η συγκέντρωση, στις 7 το βράδυ, πραγματοποιείται προκειμένου να εκφραστεί δυναμικά η απαίτηση του ελληνικού λαού να κυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων, το συντομότερο δυνατό, η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Ετεροδικία των κρατών, καθώς και η θέλησή του για δίκαιη θετική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που συνεδριάζει στις 17 Απρίλη για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Το Εθνικό Συμβούλιο και ο Δήμος Καισαριανής καλούν όλα τα κόμματα να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση και να τοποθετηθούν με καθαρή θέση στο μείζον αυτό εθνικό θέμα.

Καλούνται, επίσης, οι Δήμοι της Αττικής, οι Αντιστασιακές Οργανώσεις, η νεολαία και όλοι οι μαζικοί φορείς να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση, αφού το ζήτημα αυτό δεν αφορά μόνο την πόλη, ούτε κάποια ιδεολογία, αλλά συγκινεί το πανελλήνιο.

Το θέμα αυτό θα αναδείξουν στη συγκέντρωση τόσο ο Δήμαρχος Καισαριανής Γιώργος Κατημερτζής όσο και, εκ μέρους του Εθνικού Συμβουλίου, οι Μανόλης Γλέζος και Ευάγγελος Μαχαίρας, Πρόεδρος και Γεν. Γραμματέας, αντίστοιχα, του Εθνικού Συμβουλίου για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών και ο Κώστας Τουμασάτος υπεύθυνος του Νομικού Τμήματος της Γραμματείας του Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Εθνικό Συμβούλιο με σχετική ανακοίνωσή του διαμαρτυρήθηκε, γιατί τα δύο Κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ανέβαλαν την επικύρωση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Ετεροδικία με διάφορα προσχήματα. Δείχνοντας έτσι, υποτελή στάση απέναντι στη γερμανική κυβέρνηση που πιέζει για να μην προχωρήσει η υπόθεση της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων στα θύματα των ναζιστικών στρατευμάτων την περίοδο της Κατοχής. Είναι γνωστό, επίσης ότι το ΚΚΕ άσκησε έντονη κριτική στα κόμματα του δικομματισμού για την τακτική αυτή που εμπαίζει τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα τα θύματα του ναζισμού που διεκδικούν το δίκαιό τους σύμφωνα με το διεθνές και εθνικό δίκαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ