Τετάρτη 3 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Αν. Πεπονή

Παρουσία πολλών προσωπικοτήτων του πολιτικού κόσμου και της διανόησης έγινε προχτές στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής η παρουσίαση του βιβλίου του Αναστάσιου Πεπονή «1961 - 1981, πρόσωπα και γεγονότα». Το βιβλίο επιχειρεί μια θεώρηση των προσώπων και των γεγονότων της περιόδου στην οποία αναφέρεται, της κατάστασης πριν και μετά τη δικτατορία μέχρι την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.

Συντονιστής της παρουσίασης ήταν ο δημοσιογράφος Γ. Διακογιάννης, ενώ τοποθετήθηκαν για το βιβλίο και τον συγγραφέα του εκπρόσωποι όλου του πολιτικού φάσματος. Συγκεκριμένα, μίλησαν ο βουλευτής και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ, ο υπουργός Μεταφορών, Χρ. Βερελής, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ. Τσάτσος, ο βουλευτής της ΝΔ Πρ. Παυλόπουλος, ο βουλευτής του Συνασπισμού Φ. Κουβέλης και ο ευρωβουλευτής του ΔΗΚΚΙ Δ. Κουλουριάνος.

Από όλους τους ομιλητές και από τον Ορ. Κολοζώφ υπογραμμίστηκε το ήθος του συγγραφέα, η προσωπικότητά του, η σταθερότητα στους προσανατολισμούς του, η αγάπη του προς την πατρίδα, η αφοσίωσή του στο καθήκον, αλλά και το ότι αναζητούσε πάντα την ανάδειξη με αξιοκρατία.

Ο Ορ. Κολοζώφ, μεταξύ άλλων, σημείωσε για τον Αν. Πεπονή: «Είναι γνωστό πως ιδεολογικά δε συμπλέουμε, όμως πρέπει να επισημάνω πως στα πολιτικά ζητήματα, ιδιαίτερα στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής της χώρας, της διεθνούς θεώρησης, όπως αυτή διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια, σε ζητήματα εθνικών θεμάτων, όπως και σε ζητήματα εξάρτησης της χώρας και δημοκρατικών ελευθεριών, της απόρριψης της νεοφιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής, υπάρχουν σημαντικές συγκλίσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ