Τετάρτη 3 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Συρματοπλέγματα και τείχη

Μ. Θεοδωράκης: «Ο ελληνικός λαός βρίσκεται σύσσωμος στην πλευρά των ηρωικών Παλαιστινίων»

Του Κώστα Μητρόπουλου από τα «Νέα»
Του Κώστα Μητρόπουλου από τα «Νέα»
Τα συρματοπλέγματα ξανά στη ζωή μας. Η κίνηση του ισραηλινού στρατού, να απλώσει αγκαθωτά συρματοπλέγματα γύρω από το γραφείο του Γιάσερ Αραφάτ, ξυπνά μαύρες μνήμες και συνειρμούς. Οι κατακτητές χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να επιτύχουν τους στόχους τους, αλλά το μόνο που καταφέρνουν είναι να κτίζονται μέσα στα αδιαπέραστα τείχη της βαρβαρότητάς τους.

«Προστατευτικό τείχος» του Ισραήλ, βάφτισαν οι δολοφόνοι του Αριέλ Σαρόν την προσχεδιασμένη (βλέπε δίπλα «Υπο-γραμμίσεις») επιχείρηση γενοκτονίας κατά των Παλαιστινίων. Προφανώς η «προστασία» του Ισραήλ απαιτεί τη σφαγή αθώων, τον εγκλεισμό του άμαχου πληθυσμού σε στρατόπεδα και φυλακές, την πλήρη κατάληψη των παλαιστινιακών εδαφών...

«Χτίζοντας με συρματόπλεγμα και αναχώματα φυλακή γύρω από το γραφείο του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ για να τον απομονώσει, χτίζει ταυτόχρονα ο Αριέλ Σαρόν ένα παγκόσμιο αντιεβραϊκό πνεύμα. Και όσο υποστηρίζονται οι ακρότητες και οι βαρβαρότητές του από τον Πρόεδρο Τζορτζ Μπους, ενισχύεται και το ανά τον πλανήτη αντιαμερικανικό πνεύμα». (Εύστοχο το χτεσινό άρθρο της «Ελευθεροτυπίας»).

Η αντίσταση δυναμώνει και μέσα στο Ισραήλ. «Η επιστράτευση εφέδρων για μια νέα επανακατοχή των εδαφών δεν είναι επιχείρηση που αποσκοπεί στην υπεράσπιση των συμφερόντων και των συνόρων του Ισραήλ και δε θα συμμετάσχουμε». Από την καταχώριση στην ισραηλινή εφημερίδα «Χααρέτζ» εκατοντάδων εφέδρων Ισραηλινών αξιωματικών και στρατιωτών, που αρνούνται να συμμετάσχουν στο έγκλημα εκ προμελέτης.

Στα «καθ' ημάς» άρχισαν να προβάλλουν δειλά οι μοιρολατρικές θεωρίες και έπιασαν δουλιά οι «συνήθεις» απολογητές της «νέας τάξης». (Βλέπε στη «βάση» της σελίδας).

Ομως, εμείς, ο ελληνικός λαός, είμαστε με τον Μίκη Θεοδωράκη: «Ο ελληνικός λαός για άλλη μια φορά βρίσκεται σύσσωμος στην πλευρά των θυμάτων, των ηρωικών Παλαιστινίων... Εάν αφήσουμε την Παλαιστίνη μόνη της στο έλεος των σύγχρονων κατακτητών, τότε αφήνουμε την πόρτα ανοικτή για να περάσουν αύριο οι μαύρες δυνάμεις που γνώρισε έως τώρα η ανθρωπότητα». Αμφιβάλλει κανείς;


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ