Παρασκευή 5 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Συγκέντρωση - απάντηση στα κυβερνητικά παραμύθια

«Ο,τι έχουμε καταφέρει είναι με τους αγώνες μας», ξεκαθαρίζουν οι εργαζόμενοι

Συγκέντρωση στη Ζώνη στο Πέραμα πραγματοποίησαν χτες το πρωί το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου, δίνοντας παράλληλα απάντηση και στην επίσκεψη του πρωθυπουργού σε ναυπηγείο στο Πέραμα την περασμένη Τετάρτη.

Μιλώντας στους εργαζόμενους ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου, έκανε λόγο για προεκλογικά παραμύθια. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση, αν όντως ενδιαφέρεται για καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, θα έπρεπε να κηρύξει υποχρεωτική τη Σύμβαση των εργαζομένων που με τον αγώνα τους κατάφεραν να είναι αξιοπρεπής, να είναι καλά τα μεροκάματα, με διαλείμματα, «κόντρα σε νόμους όπως ο Ν. Χατζηδάκη που ψήφισε η κυβέρνηση για να διαλύσει τα συνδικάτα».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και οι προηγούμενες έχουν πετσοκόψει όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και μετατρέπουν τη ναυπηγοεπισκευή «σε μια "κοιλάδα των Τεμπών", όπου ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει και να καταγραφεί ένα καινούριο εργοδοτικό έγκλημα».

«Ο,τι έχουμε καταφέρει, δεν μας το έχει χαρίσει κανείς, με τον αγώνα μας τα καταφέραμε», τόνισε ο Σ. Πουλικόγιαννης και πρόσθεσε πως μετά τις εκλογές, όποια κυβέρνηση και αν είναι, «με όπλο τη μεγάλη συμμετοχή και τη συσπείρωση που αποτυπώθηκε στις τελευταίες αρχαιρεσίες του Συνδικάτου, ένα από τα πρώτα που θα απαιτήσουμε είναι η υποχρεωτικότητα και η καθολικότητα της ΣΣΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ