Παρασκευή 5 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Δεν είναι «χτεσινός» στα ματωμένα πλεονάσματα...

...και στις αθλιότητες απέναντι στο ΚΚΕ

Eurokinissi

Σε επανάληψη προεκλογικών υποσχέσεων που περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς βέβαια να αναφέρει τα «ψιλά γράμματα» που δείχνουν την ουσία της αντιλαϊκής κατεύθυνσης της υποτιθέμενης «προοδευτικής» κυβέρνησης συνεργασίας που θέλει, επιδόθηκε χτες ο Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Επιπλέον, ήταν σαφής για τις αντιλαϊκές του κατευθύνσεις και τα «εχέγγυα» που καταθέτει στο κεφάλαιο για να αναλάβει το χρίσμα της αστικής διαχείρισης, λέγοντας μάλιστα πως «ξέρουμε τι θα πει δημοσιονομική ισορροπία. Δεν είμαστε χθεσινοί».

Συγκεκριμένα, και μιλώντας σε όλους τους τόνους για το πόσο «κοστολογημένο» είναι το πρόγραμμά του, με κόστος «γύρω στα 5,5 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση», έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι ακόμα και γι' αυτά τα μέτρα που δεν μπαλώνουν καν τρύπες, πόσο μάλλον να απαντάνε στις πραγματικές ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων, το «κουστουμάκι» είναι ήδη ραμμένο για τον λαό, που θα τα χάνει τρίδιπλα από την άλλη τσέπη. «Αυτά που προτείνουμε δεν θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό. Ξέρουμε τι θα πει δημοσιονομική ισορροπία. Δεν είμαστε χθεσινοί», είπε, αποκαλύπτοντας έτσι ότι όσα προαναγγέλλει όχι μόνο είναι λόγια του αέρα, αλλά ότι είναι έτοιμος να αρμέξει κι άλλο τον λαό, τηρώντας όλες τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις των τριών μνημονίων, αλλά και του υπερμνημονίου των προαπαιτούμενων του Ταμείου Ανάκαμψης. Πρόσθεσε δε ότι λίγο πολύ οι διαφωνίες με τη ΝΔ, πάνω στο έδαφος της κοινής τους πολιτικής, είναι από ποια τσέπη θα τα πάρουν από το λαό: «Η ΝΔ διατηρεί υψηλά τον ΦΠΑ για να έχει υπερέσοδα, για να δίνει επιδοτήσεις και να πληρώνουν το ρεύμα για να κρατάνε οι εταιρείες ψηλά τις τιμές», είπε, επισημαίνοντας ότι αυτός «είναι ένας μηχανισμός αναδιανομής εισοδήματος».

Αναφερόμενος στο θέμα των συνεργασιών και ειδικότερα στο ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι «εμείς απευθύναμε τους όρους» με το πρόγραμμα των 11 σημείων, «το απευθύνουμε στον κ. Ανδρουλάκη και θα θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερα κόμματα».

Για το θέμα τού ποιος θα είναι πρωθυπουργός σε μια κυβέρνηση συνεργασίας την οποία ζητά, και τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι «ο κ. Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να οικειοποιηθεί το δικαίωμα του ελληνικού λαού να αποφασίσει ποιος θα τον κυβερνά», προσθέτοντας: «Αν όμως τόσο πολύ επιμένει για πρόσωπα, δεν θα έπρεπε να προτείνει και κάποιον; Ο άγνωστος Χ θα είναι;». Και έθεσε το ερώτημα στον Ανδρουλάκη: «Με ποια από τα 11 σημεία που κατέθεσα διαφωνεί;», ζητώντας «αυτό το πρόγραμμα που καταθέσαμε να συζητήσουμε». Συζητημένα βέβαια τα έχουν και με το ΠΑΣΟΚ και με τη ΝΔ και με τα άλλα κόμματα με τα οποία μοιράζονται όλες τις βασικές κατευθύνσεις.

Κατά τ' άλλα, μετά απ' όλα αυτά, επιστράτευσε τις χθεσινές μπαγαποντιές - αυτές που διακινούν κάτι ξεχασμένα στο 2012 τρολ του διαδικτύου - απέναντι στο ΚΚΕ, με τον πανικό έκδηλο για τον κόσμο που του γυρνάει την πλάτη και προσβλέπει στο Κόμμα, επιχειρώντας να διαστρεβλώσει τη θέση του ΚΚΕ ότι κάθε κυβέρνηση είναι χειρότερη από την προηγούμενη, αφού χειρότερο γίνεται το σάπιο σύστημα που υπηρετούν. Δεν ξέχασε, με το γνωστό ύφος πολλών καρδιναλίων, να παραδώσει και μαθήματα «Ιστορίας» και αστειότητας, καλώντας το ΚΚΕ «να μην ξανακάνει τα λάθη τού "τι Πλαστήρας, τι Παπάγος"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ