Πέμπτη 1 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΓΕΝΕΥΗ - ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Φόλκερ Τουρκ, εξέφρασε επισήμως τις ανησυχίες του στην κυβέρνηση της Βρετανίας σχετικά με το μεταναστευτικό νομοσχέδιο που προωθεί, επισημαίνοντας ότι φοβάται πως δεν θα επιτρέπει στους ανθρώπους να ζητούν άσυλο. Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης του Ρίσι Σούνακ για τη μετανάστευση προβλέπει την άμεση σύλληψη όσων μεταναστών φτάνουν παράτυπα στη Βρετανία με πλοιάρια μέσω Μάγχης και την απέλασή τους είτε πίσω στις πατρίδες τους είτε σε λεγόμενες «ασφαλείς τρίτες χώρες», όπως η Ρουάντα.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, κλιμάκωσε τις επιθέσεις του εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, αντιπάλου του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του 2024, κατά την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας από την Αϊόβα. Αν και ο ΝτεΣάντις σπάνια ανέφερε το όνομα του Τραμπ στη διάρκεια της ομιλίας του, εμφανίστηκε λιγότερο συγκρατημένος αργότερα, όταν δεχόταν ερωτήσεις από δημοσιογράφους.

ΝΟΥΑΞΟΤ.-- Η κυβέρνηση της Μαυριτανίας έκοψε χτες την πρόσβαση στο διαδίκτυο, σε μια προσπάθεια να εμποδίσει να πάρουν περαιτέρω έκταση μαζικές διαδηλώσεις που συγκλόνισαν την πρωτεύουσα και άλλες πόλεις την Τρίτη, με αφορμή τον θάνατο ενός νεαρού έπειτα από σύντομη κράτησή του σε αστυνομικό τμήμα.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας ανακοίνωσαν χτες ότι συνέλαβαν μία ομάδα «τρομοκρατών» που σχετίζεται με το Ισραήλ, σε περιοχή του βορειοδυτικού Ιράν. Τα 14 μέλη της ομάδας συνελήφθησαν στην επαρχία Δυτικό Αζερμπαϊτζάν και κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν αρκετά άτομα. Στις 21 Μαΐου ο Ιρανός υπουργός Πληροφοριών, Ισμαήλ Κατίμπ, δήλωσε ότι συνελήφθησαν μέλη «τρομοκρατικής ομάδας» που σχετίζεται με το Ισραήλ, στα δυτικά σύνορα του Ιράν με το Ιράκ, ζητώντας τη συνεργασία της Βαγδάτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ