Σάββατο 6 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συλλαλητήριο για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Σήμερα, στις 7 μμ στην Καισαριανή, πραγματοποιείται λαϊκή συγκέντρωση για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών

Το Εθνικό Συμβούλιο για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών και ο δήμαρχος Καισαριανής, Γ. Κατημερτζής, διοργανώνουν, σήμερα Σάββατο 6 toy Απρίλη, ώρα 7 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία Καισαριανής, μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση - συλλαλητήριο για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων. Θα εκφραστεί δυναμικά η απαίτηση του ελληνικού λαού να κυρωθεί, επιτέλους, από τη Βουλή των Ελλήνων η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Ετεροδικία των κρατών. Επίσης, θα προβληθεί και το αίτημα να υπάρξει δίκαιη, θετική απόφαση από το Ανώτατο Δικαστήριο για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων. Το Ανώτατο δικαστήριο, υπενθυμίζεται, συνεδριάζει στις 17 του Απρίλη προκειμένου να συζητήσει και αποφασίσει για το μείζον αυτό ζήτημα.

Το Εθνικό Συμβούλιο και ο Δήμος Καισαριανής καλούν όλα τα κόμματα να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση και να τοποθετηθούν. Ακόμα προσκαλούνται οι δήμοι, οι αντιστασιακές οργανώσεις, η νεολαία, όλοι οι μαζικοί φορείς να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση, αφού το ζήτημα αυτό δεν αφορά μόνο στην πόλη, ούτε κάποια ιδεολογία, αλλά συγκινεί το πανελλήνιο.

Στο θέμα της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών θα αναφερθούν οι: Μανόλης Γλέζος, πρόεδρος και ο Ευάγγελος Μαχαίρας, γγ του Εθνικού Συμβουλίου, ο Κώστας Τουμασάτος, υπεύθυνος του Νομικού Τμήματος της Γραμματείας του Συμβουλίου και ο δήμαρχος Καισαριανής, Γ. Κατημερτζής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ