Σάββατο 6 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Αρνείται να νομιμοποιήσει τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις

Ο επικεφαλής της ΝΑΣ, Δ. Μαντζουράτος, δε θα παραστεί σε καμία σχετική σύσκεψη

Την απόφασή του να μη μετάσχει στις αποπροσανατολιστικές κινήσεις της νομαρχιακής αρχής Κεφαλονιάς, ενόψει της επίσκεψης στο νησί του πρωθυπουργού, Κ. Σημίτη, γνωστοποίησε ο επικεφαλής της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΝΑΣ), Δ. Μαντζουράτος.

Συγκεκριμένα, η νομαρχιακή αρχή αρνήθηκε να συγκαλέσει έκτακτη και κατεπείγουσα σύσκεψη του Νομαρχιακού Συμβουλίου, όπως ζήτησε η ΝΑΣ, προκειμένου να αποφασιστεί συλλογικά η ατζέντα των θεμάτων που θα υποβληθούν στον Κ. Σημίτη. Αντ' αυτού «ο νομάρχης και ο πρόεδρος του Σώματος δεν προκάλεσαν τη σύγκλησή του, αλλά προβαίνουν σε έναν αποπροσανατολιστικό αντιπερισπασμό με τη σύγκληση των αρχηγών των παρατάξεων, προκειμένου να καλύψουν τη σκόπιμη και για ευνόητους λόγους υποβάθμιση του Νομαρχιακού Συμβουλίου», σημειώνει ο Δ. Μαντζουράτος σε σχετική ανακοίνωσή του.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νησί, η οποία ανακοινώνεται ως εθιμοτυπική, δηλώνει χαρακτηριστικά: «Στόχο έχει την εξυπηρέτηση επικοινωνιακών και κομματικών αναγκών και κυρίως τη στήριξη ενόψει δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών όλων όσοι, από τους υποψήφιους, και όχι μόνο, θα στηρίξουν την κυβέρνηση και την πολιτική της στις μονοεδρικές περιφέρειες κατά τις βουλευτικές εκλογές. Επιπλέον, η επίσκεψη Σημίτη επιδιώκει να στείλει το μήνυμα της έγκρισης από τον κεφαλονίτικο λαό της πολιτικής ενσωμάτωσης της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που σημαίνει φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση και πολέμους, ιδιαίτερα σήμερα που σφαγιάζεται ο παλαιστινιακός λαός και που οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι "εταίροι" σιωπούν».

Τέλος, ο Δ. Μαντζουράτος δηλώνει την ξεκάθαρη βούληση της ΝΑΣ να μη συναινέσει «σε αυτές τις μεθοδεύσεις της νομαρχιακής αρχής, κυβέρνησης και των άλλων δυνάμεων της αντιπολίτευσης που παρέχουν στήριξη στην κυβέρνηση». Δηλώνει στον κεφαλονίτικο λαό ότι «δε θα παραστεί σε καμία σύσκεψη που θα δώσει άλλοθι νομιμοποίησης της νομαρχιακής αρχής στην προσπάθειά της να χρησιμοποιηθεί για άλλη μια φορά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ως μηχανισμός υλοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής και της ΕΕ αλλά και των εκλογικών σκοπιμοτήτων των κομμάτων και ουραγών αυτής της πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ