Σάββατο 6 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΦΟΝΙΑΔΕΣ

ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ: «Οσο το Τελ Αβίβ έχει πίσω του την Ουάσιγκτον δεν πρόκειται να υπολογίσει το διπλωματικό κόστος. Η αμερικανική κυβέρνηση έχει αρχίσει να ανησυχεί για τις διογκούμενες αντιδράσεις της διεθνούς κοινής γνώμης, αλλά δε διαφοροποιεί την πολιτική της. Η δήλωση-ευχή του Προέδρου Μπους για αρμονική συμβίωση του Ισραήλ με ένα παλαιστινιακό κράτος αναφέρεται στην επόμενη φάση. Ο Αριέλ Σαρόν πιστεύει ότι έπειτα από μερικές εβδομάδες θα έχει ολοκληρώσει τους στόχους του και θα είναι σε θέση να διαπραγματευθεί με Παλαιστίνιους της επιλογής του την ίδρυση ενός ελεγχόμενου παλαιστινιακού κράτους» (Σταύρος Λυγερός ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ: «Ο ισραηλινός στρατός έχει διαβεβαιώσει τον Αριέλ Σαρόν ότι χρειάζεται τρεις με τέσσερις εβδομάδες για να ολοκληρώσει την αποστολή, που είναι "η εξάρθρωση της τρομοκρατίας και της υποδομής της", δηλαδή η διάλυση της παλαιστινιακής αντίστασης» (Ουίλιαμ Πφαφ -«Λος Αντζελες Τάιμς» - ΒΗΜΑ).

ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ... «Επιτέλους! Χρειάστηκε να πάθει κατάθλιψη ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, και να στείλει μια οργισμένη επιστολή στο Λευκό Οίκο, να μιλήσει για "γενοκτονία" ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπουλέντ Ετσεβίτ, να εμφανιστεί στο NBC η πρώην υπουργός Εξωτερικών κυρία Μαντλίν Ολμπράιτ κατηγορώντας την κυβέρνηση Μπους για ανυπαρξία. Χρειάστηκαν όλα αυτά συν η πίεση των Ευρωπαίων για να πεισθεί ο Αμερικανός Πρόεδρος να αλλάξει πολιτική και να στείλει τον υπουργό Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, στην περιοχή» (Αλέξης Παπαχελάς ΒΗΜΑ). (Χρωστάνε οι Παλαιστίνιοι μια λαμπάδα στο ναό της Γέννησης στη Βηθλεέμ στο ύψος της Ολμπράιτ και του Ετσεβίτ...).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ