Σάββατο 6 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σε ρόλο απεργοσπάστη

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ο λόγος για δύο πρωτοκλασάτα συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας, οι οποίοι έκαναν ό,τι πέρναγε από το χέρι τους, για να υπονομεύσουν την απεργία στις 3 Απρίλη και τη συμμετοχή των εργαζομένων σ' αυτή. (Αλλο πράγμα, βέβαια, είναι ότι «έσπασαν τα μούτρα τους» και οι εργαζόμενοι τους «έγραψαν...»).

Οι δύο, λοιπόν, συνδικαλιστές (πρόκειται για τον Θεόφιλο Δρόλαπα πρώην πρόεδρο του ΕΚ και νυν μέλος της διοίκησής του και Σ. Γιαννοσπύρο, μέλος της διοίκησης και γραμματέα της ΝΕ Φωκίδας του ΠΑΣΟΚ), δεν μπορούν να «χωνέψουν» ότι άλλαξε ο συσχετισμός δυνάμεων στο τελευταίο (περσινό) εκλογοαπολογιστικό συνέδριο του ΕΚ, υπέρ των ταξικών δυνάμεων και οι ίδιοι πέρασαν μετά από χρόνια στη μειοψηφία. Ετσι, κάνουν ό,τι μπορούν για ν' αποδείξουν ότι και σαν «αντιπολίτευση» είναι με τη μεριά της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Γιατί, ο μεν πρώτος, παρότι μέλος της διοίκησης του ΕΚ και, το σημαντικότερο, ενώ είχε πάρει απόφαση συμμετοχής στην απεργία το σωματείο του, στην «ΑΕ Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης» του μεγαλοβιομηχάνου και προέδρου του ΣΕΒ Κυριακόπουλου, ο «συνδικαλιστής» ήταν απεργοσπάστης.

Ο δε δεύτερος, όντας μέλος της διοίκησης του ΕΚ και συνδικαλιστικής στο χώρο των ΕΛΤΑ, απλώς ακολούθησε τα απεργοσπαστικά και υπονομευτικά για την απεργία βήματα του ...προηγούμενου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ