Σάββατο 6 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα Ολυμπιακά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ διάφορα διαβάσαμε και ακούσαμε για την Αθηνά και τον Φοίβο, τις μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, και πρέπει να ομολογήσουμε ότι τα περισσότερα ήταν επικριτικά.

Τέλος πάντων, αν η ιδέα αυτή ήταν η καλύτερη, από περίπου άλλες 200, αναρωτιόμαστε πώς ήταν οι υπόλοιπες...

Μια και μιλάμε, πάντως, για την Ολυμπιάδα, σημειώνουμε ότι διάφορα χαρτάκια με ερωτήσεις άλλαζαν χέρια κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ. Χαρτάκια με ερωτήσεις που επιθυμούσε να γίνουν η πρόεδρος της εταιρίας, Γ. Αγγελοπούλου.

Δεν ξέρουμε πού έπεσε ο κλήρος, πόσοι και ποιοι ενέδωσαν, αλλά, τούτη τη φορά, η πρόεδρος είχε μάθει τις απαντήσεις απ' έξω κι ανακατωτά. Νεράκι... Οχι όπως την προηγούμενη, που τις διάβαζε και εξέθετε τους εκλεκτούς συναδέλφους...

Θα διεξαχθούν, άραγε, σε κλίμα ειρήνης και εκεχειρίας, στην ευρύτερη περιοχή, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, ρωτήθηκε ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ Ντ. Οσβαλντ, με αφορμή όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή.

Και ο «αθάνατος» έσπευσε να πει ότι η ΔΟΕ δεν είναι ΟΗΕ και δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα. Αλλα δηλώνανε, όμως, οι «αθάνατοι» της ΔΟΕ παλιότερα. Για να μην αναφερθούμε στις πάμπολλες σχετικές δηλώσεις και πρωτοβουλίες του υπουργού Εξωτερικών.

Κατά τ' άλλα, τόσο η Γ. Αγγελοπούλου, όσο και ο Ντ. Οσβαλντ επανέλαβαν πολλές φορές, και πάλι, την ανάγκη συναίνεσης και ομοψυχίας, ώστε το εθνικό όραμα να γίνει πράξη.

Δεν εξήγησαν, όμως, πώς γίνεται να συναινέσει σ' αυτό το όραμα το πάνω από το 10% των επίσημα καταγεγραμμένων ανέργων, οι εργαζόμενοι που θα ψάχνουν να βρουν μία έστω και πενιχρή σύνταξη, οι εργάτες του Ολυμπιακού Χωριού που παίζουν κορόνα - γράμματα τη ζωή τους κάθε μέρα, οι φοιτητές που θα αναγκαστούν να μετακομίσουν για δύο χρόνια σε κάποια ξενοδοχεία της πλατείας Βάθη και του Μεταξουργείου για να ανακαινιστούν οι Εστίες, κλπ., κλπ.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ