Τρίτη 11 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Να δυναμώσει η αντίθεση στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και στην εμπλοκή της χώρας

Σε κινητοποίηση καλεί σήμερα τον λαό του Βόλου η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ | Συλλαλητήριο στη Λάρισα διοργανώνει αύριο το Εργατικό Κέντρο

«Καμία εμπλοκή - καμία συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους». Με αυτό το σύνθημα, σήμερα και αύριο θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από πολύμορφες δράσεις ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Εργαζόμενοι και νέοι θα στείλουν μήνυμα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που τα στηρίζουν όλα τα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου, για το συμφέρον της αστικής τάξης. Ενάντια στη συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που κλιμακώνεται, με ορατό τον κίνδυνο να γενικευτεί ακόμα περισσότερο, μετά και τις αποφάσεις της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Θα στείλουν μήνυμα να ξεκουμπιστούν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις απ' όλη την Ελλάδα, να σταματήσουν να στέλνονται ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις και οπλικά συστήματα εκτός συνόρων.

Οχι τυχαία, το μήνυμα αυτό θα σταλεί από τη Θεσσαλία. Μια περιοχή που όλες οι κυβερνήσεις, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, με τη συμβολή και των εκπροσώπων τους στην Τοπική Διοίκηση, έχουν μετατρέψει σε αμερικανοΝΑΤΟικό πολεμικό προγεφύρωμα.

Με πυξίδα και τη Συμφωνία για τις Βάσεις, στρατιωτικές δυνάμεις και εξοπλισμός των ΗΠΑ είναι μόνιμα εγκατεστημένα στη Μαγνησία, στη βάση Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο και στο στρατόπεδο «Γεωργούλα» στη Νέα Ιωνία Βόλου, ενώ στη Λάρισα προχωρά η «αναβάθμιση» των στρατιωτικών εγκαταστάσεων, με επίκεντρο την 110η Πτέρυγα Μάχης, για να φιλοξενούν τις δολοφονικές μηχανές των ΗΠΑ. Οπως τα μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά «MQ-9 Reaper», που επιχειρούν μεταξύ άλλων σε Μαύρη Θάλασσα, Ανατολική Ευρώπη και πάνω από την Ουκρανία.

Ετσι, κόντρα στο παραμύθι της «ασφάλειας» και της «σταθερότητας» τις οποίες εξασφαλίζουν τάχα η παρουσία των ΝΑΤΟικών και η εμπλοκή της χώρας στα βρώμικα ευρωατλαντικά σχέδια, η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ καλεί τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία του Βόλου σε κινητοποίηση σήμερα Τρίτη στις 8 μ.μ. στον Aγιο Νικόλαο, τονίζοντας ότι «είναι ανάγκη να παρέμβει ο λαός στις εξελίξεις, παλεύοντας ενάντια στον πόλεμο και στην ελληνική εμπλοκή, ενάντια στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, που οδηγούν σε επώδυνους για τα κυριαρχικά δικαιώματα συμβιβασμούς».

Αντίστοιχα, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλεί τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς της πόλης να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που οργανώνει αύριο Τετάρτη στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. Στο κάλεσμά του το Εργατικό Κέντρο τονίζει μεταξύ άλλων ότι «απαιτείται το παραπέρα δυνάμωμα του αγώνα για να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα μας, όπως στη Λάρισα, στο Στεφανοβίκειο, στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, ενάντια στην παραχώρηση στρατοπέδων, υποδομών και άλλων διευκολύνσεων για τις αμερικανικές στρατιωτικές ανάγκες, όπως συμβαίνει στην περιοχή» και συγκεκριμένα «στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο, στο λιμάνι και στο στρατόπεδο "Γεωργούλα" στον Βόλο, στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας και στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ