Τρίτη 11 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Χωρίς αποφάσεις η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Τίποτα νεότερο δεν προέκυψε από τη χτεσινή πολύωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όπου αναμένεται να εκδηλωθούν οι προθέσεις των φερόμενων ως υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος.

Μέχρι τότε η αντιπαράθεση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μαίνεται ασίγαστη, οι διαβουλεύσεις στο εσωτερικό των τάσεων και οι διεργασίες είναι διαρκείας, με το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών για την εκλογή νέου προέδρου να βρίσκεται στο επίκεντρο. Προτάσεις ακούστηκαν και στη χτεσινή συνεδρίαση της ΠΓ, η οποία αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου την Πέμπτη.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης τάχθηκε χτες υπέρ της πρότασης της ΠΓ ώστε οι εκλογές για την Τοπική Διοίκηση να μη βρουν το κόμμα ακέφαλο. «Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την οδυνηρή ήττα και την παραίτηση Τσίπρα, δεν μπορεί να μείνει για 6 μήνες χωρίς πρόεδρο», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «απαιτείται σοβαρότητα και ευθύνη. Να βάλουμε όλες και όλοι το "εμείς" πάνω από τα διάφορα "εγώ"!».

Με τη θέση αυτή είναι αρκετοί που δεν συμφωνούν. Μετά τον Χρ. Σπίρτζη και τον Δ. Τεμπονέρα, και οι Ν. Παππάς και Π. Πολάκης, τα ονόματα των οποίων φιγουράρουν στους εν δυνάμει διεκδικητές της προεδρίας, φέρονται να μη συμφωνούν με το χρονοδιάγραμμα που κατά πλειοψηφία αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία.

Την ίδια ώρα ο Δ. Τεμπονέρας ενημέρωσε με επιστολή για τις απόψεις του τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, επαναλαμβάνοντας την τοποθέτησή του στην ΠΓ, με την οποία είχε ταχθεί κατά ενός «fast track» συνεδρίου και εκλογής προέδρου μέσα στο καλοκαίρι «μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν ιδιοτελείς πολιτικές σκοπιμότητες ή για "να κρύψουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί"». Ζητά ένα αντιπροσωπευτικό και καταστατικό συνέδριο, που θα εκλέξει νέα όργανα και νέο πρόεδρο, μετά τις εκλογές στην Τοπική Διοίκηση.

Επαναλαμβάνει την κριτική του για τη σύνδεση του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία και υποστηρίζει ότι το κόμμα «έχει βαθιά κρίση πολιτικής ταυτότητας». Προτείνει τη μετάβαση «σε μια νέα, μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη» με «ένα μείγμα ρεαλισμού και ριζοσπαστισμού» που θα «κατατείνει σε μια σύγχρονη κυβερνώσα δημοκρατική προοδευτική παράταξη. Σε έναν σύγχρονο φορέα, τόπο συνάντησης όλων των ρευμάτων, όπως είναι για παράδειγμα του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της Αριστεράς, της οικολογίας, των ατομικών δικαιωμάτων κ.λπ.».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ