Τρίτη 11 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να αποκτήσει νέα δυναμική ο αγώνας για τις λαϊκές ανάγκες

Οι πρώτοι 50 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δήμο Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση

Eurokinissi

Ευρύτατο κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, μπροστά στην εκλογική μάχη του Οκτώβρη, απηύθυνε ο Βασίλης Τομπουλίδης, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας χτες βράδυ στην εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Δήμου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ με τίτλο «Η ελπίδα είναι εδώ!».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Κήπο των Εποχών στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, παρουσία πλήθους κόσμου, ενώ το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιοι και εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε δήμους της πόλης και στη περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι 50 πρώτοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στον δήμο Θεσσαλονίκης, μέσα σε κλίμα μαχητικής αισιοδοξίας. Η σύνθεση του ψηφοδελτίου αποτυπώνει τη δυναμική που μπορεί να αποκτήσει η κοινή δράση, ο κοινός αγώνας με τους κομμουνιστές στον δήμο Θεσσαλονίκης αλλά και στην Περιφέρεια. Αποτελείται από ανθρώπους της διπλανής πόρτας, «ψημένους» στους αγώνες, στη σύγκρουση με όσα και όσους δυσκολεύουν τη ζωή των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Ο Β. Τομπουλίδης

Eurokinissi

Ο Β. Τομπουλίδης
Στην ομιλία του, ο Βασίλης Τομπουλίδης ανέφερε ότι «θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε ο λαός μας με το ΚΚΕ μπροστά να σταθεί όρθιος, ώστε να αναπτυχθούν νέοι μεγάλοι λαϊκοί - εργατικοί αγώνες. Είμαστε ήδη από την επόμενη μέρα κιόλας των εκλογών στην πρώτη γραμμή, ώστε να μην κυριαρχήσει η απογοήτευση και κυρίως να μην περάσει η νέα αντιλαϊκή επίθεση που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Ιδιαίτερα εδώ στην Α' εκλογική περιφέρεια και ειδικά στον δήμο Θεσσαλονίκης, που το ΚΚΕ μετά από χρόνια αναδείχθηκε ξανά τρίτο κόμμα, δηλώνουμε ότι θα βρεθούμε μαζί με τον λαό της πόλης μπροστά σε κάθε μικρή και μεγάλη διεκδίκηση. Οι Θεσσαλονικείς μπορεί να είναι σίγουροι ότι εδώ υπάρχει ΚΚΕ. Και αυτό σημαίνει ότι κανένα λαϊκό σπίτι δεν θα χαθεί αμαχητί, σημαίνει ότι θα δυναμώσει ο αγώνας για τα εργατικά δικαιώματα, ενάντια στις συνθήκες εντατικοποίησης και αύξησης της εκμετάλλευσης. Σημαίνει ότι μπορεί να δυναμώσει ο αγώνας για όλα αυτά που μας πνίγουν μέσα σε αυτή την πόλη, όπως η έλλειψη πρασίνου και ελεύθερων χώρων, η καθαριότητα και οι συνθήκες μέσα στις οποίες δίνουν τη δική τους μάχη οι εργαζόμενοι στον δήμο. Μπορεί και πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για αναβάθμιση των υποδομών και υπηρεσιών Υγείας στην πόλη μας, αντίστοιχα Παιδείας, με νέα κτίρια, με πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού.


Eurokinissi

Ολα αυτά μπορούν να αποκτήσουν νέα δυναμική, με μια ακόμα σημαντική ενίσχυση των κομμουνιστών και δεκάδων άλλων αγωνιστών, αριστερών που συσπειρώνονται στα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Το πρώτο βήμα έγινε. Τώρα πάμε για το επόμενο, με σημαντική ενίσχυση των ποσοστών και των εκλεγμένων της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στον δήμο Θεσσαλονίκης και σε όλη την πόλη, αλλά και στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Σωτήρη Αβραμόπουλο!».

Αναφερόμενος στο προεκλογικό σκηνικό που διαμορφώνεται, σημείωσε ότι ξαναζούμε το σκηνικό του 2019, με τους πολλούς υποψήφιους που μέσα σε μια νύχτα συμμάχησαν, μοιράστηκαν καρέκλες, διοίκησαν. «Ετσι και τώρα λοιπόν, το κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα των νέων υποτίθεται υποψήφιων αλλά με συγκεκριμένη αμαρτωλή πολιτική διαδρομή δεν μπορεί να κρυφτεί: Οπως και στην κεντρική πολιτική σκηνή με την εναλλαγή κυβερνήσεων, έτσι και στο επίπεδο του δήμου η κάθε διοίκησή του αποδεικνύεται χειρότερη από την προηγούμενη με αποκορύφωμα τη θητεία Ζέρβα. Απόλυτα δεμένη στην κυβερνητική πολιτική της ΝΔ, στα επιχειρηματικά συμφέροντα που αλωνίζουν στην πόλη, χειροτέρευσε ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Ομως σ' αυτή την πολιτική δεν βρέθηκε μόνη. Υποστηρίχθηκε στα κρίσιμα από άλλες παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της ακροδεξιάς, από τους δήθεν "ανεξάρτητους", "αυτοδιοικητικούς" κ.ά.».

Αναφέρθηκε ακόμα στα οξυμένα προβλήματα της πόλης και του λαού της, που φέρουν τη σφραγίδα όλων των αστικών κομμάτων και των δημοτικών τους παρατάξεων. Μεταξύ άλλων στάθηκε στην ανύπαρκτη καθαριότητα προκειμένου να καλλιεργηθεί η αντίληψη ότι μοναδικός σωτήρας είναι ο ιδιώτης επενδυτής. Στις συνθήκες για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση με πρώτο θύμα την ανακύκλωση. Στα «εργατικά ατυχήματα» που έχουν γίνει καθημερινότητα στον δήμο. Στις τεράστιες ελλείψεις σχολικής στέγης και στην ανύπαρκτη διεκδίκηση κονδυλίων. Στην τραγική κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες και στο πανάκριβο στην κατασκευή του και καθυστερημένο για περίπου μια δεκαετία μετρό, που και η χρήση του θα είναι επίσης ακριβή, για να επιδοτηθούν τα κέρδη των ιδιωτών που θα αναλάβουν τη διαχείρισή του.

Αναφέρθηκε επίσης στην παράδοση φιλέτων της πόλης στους ιδιώτες, στη μετατροπή της ΔΕΘ σε επιχειρηματικό κέντρο, στην επιχειρηματική «αξιοποίηση» του παραλιακού μετώπου με παράλληλο αποκλεισμό του λαού της πόλης. Αλλά και στην επαίσχυντη σύμβαση του δήμου με ιδιωτική εταιρεία για την πανάκριβη διαχείριση του συστήματος στάθμευσης. Στα άδικα δημοτικά τέλη των επαγγελματιών, στην τουριστικοποίηση της πόλης και ιδιαίτερα του κέντρου, που οδηγεί σε αύξηση των τιμών και ενοικίων, την παράδοση κτιριακού αποθέματος στα συμφέροντα μεγαλοξενοδόχων και εταιρειών εστίασης, τη χειροτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του κέντρου.

Κάλεσε τον εργατικό - λαϊκό κόσμο που ζει στη Θεσσαλονίκη, με την ψήφο του να απαντήσει αν «θέλει δήμαρχο - διοίκηση - δήμο που θα υπηρετεί την κυβέρνηση, τους εταίρους της ΕΕ, τα πολλά επιχειρηματικά συμφέροντα ή δήμο που θα δουλεύει μαζί με τον λαό της πόλης, θα τον κινητοποιεί, διεκδικεί μαζί του, παλεύει από θέσεις αντιπολίτευσης στους ισχυρούς».

Ειδική αναφορά έκανε στην άνοδο και είσοδο στη Βουλή σκοταδιστικών, νεοναζιστικών μορφωμάτων, λέγοντας: «Μην φοβάστε! Τώρα υπάρχει κάτι διαφορετικό, ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ, που είναι η δύναμη και που θα κόψει το χαμόγελο στα κυβερνητικά χείλη και θα αντιμετωπίσει τους νεοναζί όπως τους πρέπει και το έχει αποδείξει και πρόσφατα στη Δυτική Θεσσαλονίκη, στέλνοντάς τους στα λαγούμια τους.

(...) Να γιατί έτσουξε όλους τους ακροδεξιούς στη Θεσσαλονίκη, που το ΚΚΕ, που τους αντιμετώπισε παλικαρίσια, βγήκε τρίτο Κόμμα, πιο ισχυρό, και ξέρουν καλά πως το ΚΚΕ θα είναι μαζί με τον λαό που θα τους στείλει στο περιθώριο και όχι οι άσφαιροι νόμοι της κυβέρνησης. Τώρα να τους πονέσουμε ακόμα πιο πολύ, με ενισχυμένα τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης"!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ