Τρίτη 11 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
Γ. ΓΚΙΟΚΑΣ
Το ΚΚΕ μαζί με τον λαό θα πολεμήσει την κυβέρνηση χωρίς καμία αναμονή

RIZOSPASTIS

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να ευχηθεί «καλή επιτυχία» στην κυβέρνηση, ούτε να την κατηγορήσει για αναξιοπιστία ή ασυνέπεια στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, τόνισε ο βουλευτής του Κόμματος Γιάννης Γκιόκας, ξεκαθαρίζοντας ότι η κριτική του ΚΚΕ διαφέρει ριζικά από την κριτική των άλλων κομμάτων.

Οπως σημείωσε, οι προγραμματικές δηλώσεις κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση από τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες και, άσχετα με όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση, θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τη ζωή των εργαζομένων.

Ξεκαθάρισε επίσης πως το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του, με την αυξημένη δύναμη που του έδωσε ο λαός, για να εμποδίσει την κυβέρνηση σε όσα ετοιμάζει. «Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να εμποδίσουμε τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, για να εμποδίσουμε τη δημοσιονομική πειθαρχία της ΕΕ, που θυσιάζει πρώτη κατοικία, Υγεία, Παιδεία, για να εμποδίσουμε να εμπλακεί κι άλλο η χώρα στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, για να εμποδίσουμε να παρακάμψετε το άρθρο 16 με "δούρειο ίππο" το άρθρο 28 του Συντάγματος», είπε ο Γ. Γκιόκας, προειδοποιώντας ότι η χρήση αυτού του άρθρου ανοίγει ευρύτερα ζητήματα, που αγγίζουν ακόμα και ζητήματα κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Επεσήμανε ότι το ΚΚΕ θα αντιπαλέψει όλα τα παραπάνω μαζί με τον λαό απέναντι στο αστικό κράτος, που αντί να κάνει προσλήψεις γιατρών και διασωστών καλύπτει τα κενά στο ΕΚΑΒ με στρατιωτικούς και πυροσβέστες, που διενεργεί ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς αλλά δεν έχει ηλεκτρονική παρακολούθηση τρένων. Ενα κράτος που δεν μπορεί να φτιάξει ένα πολεοδομικό σχέδιο για το Μάτι, όπως ζητούν οι κάτοικοι, αλλά ψηφίζει ειδικές οικονομικές ζώνες, όπως στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

«Αυτά λοιπόν είναι τα κύρια ζητήματα, και σε αυτά θα σας πολεμήσουμε χωρίς καμία αναμονή. Δεν παραγνωρίζουμε τον αρνητικό συσχετισμό. Ομως δεν παραβλέπουμε ταυτόχρονα ότι διαμορφώνεται μία δυναμική μέσα στον λαό, στο κίνημα, στους αγώνες, που σε έναν βαθμό εκφράστηκε και με την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ, κυρίως με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που αυτή είχε. Αυτή μπορεί να είναι την επόμενη μέρα μια πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση στην πολιτική σας, στην κυβέρνηση και στο σύστημά σας, και να τροφοδοτήσει ένα πανελλαδικά συντονισμένο κίνημα όχι μόνο για να παρεμποδίσουμε μέτρα και να αποσπάσουμε κατακτήσεις, αλλά κυρίως για να δυναμώσει ένα πραγματικά αντικαπιταλιστικό ρεύμα αμφισβήτησης και ανατροπής», υπογράμμισε ο Γ. Γκιόκας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προκλητική η κυβέρνηση κατά τη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή(2020-07-02 00:00:00.0)
Είναι μαζί σας! Μεγάλη η αποδοχή!(2020-03-14 00:00:00.0)
Αναθεώρηση που υπαγορεύεται από τις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου(2018-11-15 00:00:00.0)
Ψήφισαν για κυβερνητική ραδιοτηλεόραση(2015-04-29 00:00:00.0)
Με ενισχυμένο ΚΚΕ μπορούμε να τους εμποδίσουμε(2012-05-04 00:00:00.0)
"Δυνάμεις ειρήνης" τα τανκς(1999-04-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ