Τρίτη 11 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΗ
Οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί

Με αντικομμουνισμό ξεκίνησε τη δευτερολογία του ο Δημήτρης Νατσιός, επικεφαλής του κόμματος «Νίκη». Μίλησε για «σοβιετικού τύπου κουπόνια φαγητού» για να αναφερθεί στην ακρίβεια και στα pass της ΝΔ... Ούτε λέξη για τον καπιταλισμό και την άγρια εκμετάλλευση των πολλών, παρά μόνο μίσος για την ΕΣΣΔ και τον σοσιαλισμό, σαν όλους του σιναφιού του.

Κατά τα άλλα στάθηκε στις ηλεκτρονικές ταυτότητες και τα «μικροτσίπς» που θα έχουν, με διάφορες συνωμοσιολογικές σαχλαμάρες με τις οποίες κρύβονται και οι πραγματικές στοχεύσεις των διαφόρων μηχανισμών φακελώματος του αστικού κράτους, κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει αν μέσω της αναθεώρησης του Συντάγματος θα επιχειρηθεί το κράτος να γίνει «ουδετερόθρησκο», ενώ ειδικά για το άρθρο 16 διέκρινε πίσω από την αλλαγή του τη διακοπή εκ μέρους τους σχολείου της καλλιέργειας εθνικής και θρησκευτικής αγωγής. Τοποθέτηση «ταμάμ» για να καλύπτουν το πραγματικό περιεχόμενο της αναθεώρησης και το εμπόριο πτυχίων.

Ενώ μίλησε για εργαλειοποίηση του Μεταναστευτικού από την Τουρκία και για «παράνομους μετανάστες», χωρίς βέβαια να αναφερθεί στο συνολικό πλαίσιο των συμφωνιών της ΕΕ όπως και τις ευθύνες όσων οδηγούν ολόκληρους λαούς στη μετανάστευση.

Σε ...«λάθος παραγωγικό μοντέλο» απέδωσε ο πρόεδρος της Ελ. Λύσης Κ. Βελόπουλος τους χαμηλούς μισθούς και συνολικά τα εργασιακά δικαιώματα, επιδιώκοντας να αποκρύψει ότι είναι συνειδητή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου. «Επιτέθηκε» στην κυβέρνηση ότι «ο πρωθυπουργός θέλει την ιδιωτική υγεία», για να σπεύσει αμέσως να διευκρινίσει ότι «δεν λέμε "όχι", αλλά δεν γίνεται να μην έχουμε ασθενοφόρα» κ.λπ. Επιπλέον δεν παρέλειψε και αυτή τη φορά να «ρίξει» το εθνικιστικό του δηλητήριο, επανέφερε συνθήματα του τύπου «πατρίς θρησκεία οικογένεια», απαίτησε «παιδεία χριστιανική» και άλλα τέτοια βολικά για την κυβέρνηση, την οποία έφτασε να κατηγορεί για «πολιτική ανοιχτών συνόρων»...

Δείχνοντας ότι πιο συστημική δεν γίνεται, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη δευτερολογία της, δίνοντας ρεσιτάλ συναίνεσης και αβάντας προς την κυβέρνηση, ανέφερε στην Ολομέλεια της Βουλής ότι το κόμμα της θα στηρίζει «τα σωστά» και θα «αντιμάχεται τα λάθη» της, γιατί, όπως διευκρίνισε, «εμείς πιστεύουμε σε μια βουλή ζωντανή, λειτουργική που ελέγχει την κυβέρνηση, την περιορίζει και την κάνει καλύτερη»!

Ξεπλένοντας πλήρως την αντιλαϊκή πολιτική της απελευθέρωσης της ΕΕ, του κόστους - οφέλους, απέδωσε ακόμα και το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών στη διαφθορά, λέγοντας προκλητικά πως «η διαφθορά σκοτώνει και τα Τέμπη το απέδειξαν περίτρανα».

Μετά από αυτά δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι η Ζ. Κωνσταντοπούλου βρήκε ότι «ακούσαμε στη διάρκεια των τοποθετήσεων και του πρωθυπουργού και των υπουργών και θετικές τοποθετήσεις τις οποίες επισημάναμε» και αυτό όταν πρωθυπουργός και υπουργοί με τις προγραμματικές δηλώσεις τους κήρυξαν την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ