Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Νέκρωσαν» μεγάλοι χώροι δουλειάς, μεγάλες διαδηλώσεις σε Στερεά και Εύβοια

ΘΗΒΑ
ΘΗΒΑ
Δυναμικό αγωνιστικό μήνυμα καταδίκης του αντεργατικού νομοσχεδίου και της συνεχιζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής έστειλαν οι εργαζόμενοι απ' άκρη σ' άκρη της Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, συμμετέχοντας μαζικά στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Μεγάλοι εργασιακοί χώροι, ιδιαίτερα στον κλάδο των τροφίμων και ποτών, όπως οι εγκαταστάσεις της «Coca-Cola» στα Οινόφυτα, της HQF (πρώην ΜΙΜΙΚΟΣ) στη Νέα Αρτάκη Χαλκίδας, της πολυεθνικής «Mondelez» (πρώην «Chipita») στη ΒΙΠΕ Λαμίας, «νέκρωσαν», με τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων να συμμετέχουν στην απεργία, δίνοντας με αποφασιστικότητα δυναμική απάντηση στα ψέματα και την προπαγάνδα της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας ότι δήθεν χαιρετίζουν το νομοσχέδιο και «θα κάνουν ουρές να δουλέψουν τις Κυριακές».

Ανάλογη εικόνα υπήρχε και σε μια σειρά ακόμη μεγάλων και μικρών χώρων δουλειάς, με τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους να κάνουν αποφασιστικό βήμα, σε ορισμένες περιπτώσεις για πρώτη φορά, συμμετέχοντας στην απεργία, κόντρα στις πιέσεις, στους εκβιασμούς και το κλίμα τρομοκρατίας της εργοδοσίας.

Την ίδια ηχηρή απάντηση έδωσαν χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που συμμετείχαν μαζικά στις δυναμικές απεργιακές συγκεντρώσεις που κάλεσαν τα Εργατικά Κέντρα Εύβοιας, Λαμίας, Λιβαδειάς, Φωκίδας, Θήβας και ΝΤ της ΑΔΕΔΥ. Στη Χαλκίδα, στη Λαμία, στη Λιβαδειά, στη Θήβα, στην Αμφισσα, στο Καρπενήσι, στο Μαντούδι και το Αλιβέρι πλατείες και δρόμοι πλημμύρισαν από απεργούς και διαδηλωτές με το σύνθημα «Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας, αγώνας και αντεπίθεση η επιλογή μας» να κυριαρχεί.

ΧΑΛΚΙΔΑ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Την ίδια στιγμή, έχοντας «πληρώσει» την εγκληματική πολιτική κόστους - οφέλους όλων των κυβερνήσεων με νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές από πλημμύρες και φωτιές, οι εργαζόμενοι και ο λαός της Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας απαίτησαν έργα πρόληψης και προστασίας, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

Το «παρών» στη χτεσινή πανελλαδική απεργία που αποφάσισαν και οργάνωσαν Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες έδωσαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, αντιπροσωπεία των οποίων βρέθηκε στην απεργιακή συγκέντρωση της Θήβας. Ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, χαιρέτισε τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία. Τόνισε πως οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, κόντρα στους νόμους της κυβέρνησης και τις επιδιώξεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των επιχειρηματικών ομίλων, παραμένουν «όρθιοι» και συνεχίζουν τον αγώνα για την ενιαία επαναλειτουργία της επιχείρησης, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους, ενώ κάλεσε να συνεχιστεί η έκφραση αλληλεγγύης μπροστά στην κάθοδο στην Αθήνα που προγραμματίζουν τα σωματεία και εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, για τη Δευτέρα 25 Σεπτέμβρη, στις 11 π.μ., στο υπουργείο Εργασίας.

Στο πλευρό των εργαζομένων, συμμετέχοντας στις απεργιακές συγκεντρώσεις, βρέθηκαν οι υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια και τους δήμους της Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας. Ο Κώστας Μπασδέκης, υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, καθώς και η υποψήφια δήμαρχος Χαλκιδέων, Γρανέτα Τσιβίκα, συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στη Χαλκίδα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ταξικός αγώνας για την ανατροπή (2011-06-16 00:00:00.0)
Μαχητικά και μαζικά στη μάχη (2011-02-25 00:00:00.0)
Μαζικές συγκεντρώσεις σε κάθε πόλη (2006-03-16 00:00:00.0)
Απάντησαν στον εκφυλισμό της απεργίας (2005-06-25 00:00:00.0)
Από την Αμφισσα ως το Αλιβέρι (2002-04-04 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις σε Στερεά - Εύβοια (1998-07-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ