Παρασκευή 24 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκεντρώσεις σε Στερεά - Εύβοια

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Συγκεντρώσεις καταδίκης του αντεργατικού νομοσχεδίου πραγματοποιήθηκαν και σε Στερεά και Εύβοια. Στη Χαλκίδα, στη Λαμία, στη Λιβαδειά, στη Θήβα και στην Αμφισσα συμμετείχαν εκατοντάδες εργαζόμενοι, ενώ σε υψηλά επίπεδα κυμάνθηκε και η συμμετοχή στην απεργία.

Οι εργαζόμενοι που πήραν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις κατήγγειλαν την αντεργατική κυβερνητική πολιτική όπως αυτή εκφράζεται και στο νομοσχέδιο ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, ενώ κλήθηκαν από τους ομιλητές σε επαγρύπνηση και αγώνα για την περιφρούρηση των κεκτημένων δικαιωμάτων τους, καθώς στην περιοχή είναι συνεχείς οι απόπειρες ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και σε μια σειρά επιχειρήσεις κάνει την εμφάνισή του ο εργασιακός Μεσαίωνας.

Να σημειωθεί ότι η συγκέντρωση στη Θήβα πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων, ενώ στην Εύβοια, αν και υπήρξε απόφαση του Εργατικού Κέντρου για συμμετοχή στην απεργία, στην πράξη υπονομεύτηκε από τα ίδια τα μέλη της διοίκησής του. Πολλά από τα οποία, αν και στελέχη παρατάξεων που ελέγχουν επιχειρησιακά σωματεία, δεν πήραν απόφαση για απεργία, αλλά περιορίστηκαν σε στάσεις εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ