Παρασκευή 24 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η προσυγκέντρωση

Ωρα 8.15 χτες το πρωί. Τα πρώτα πανό άρχισαν να ξεδιπλώνονται στην πλατεία Ομονοίας, στην οποία από πολύ νωρίτερα είχαν αρχίσει να καταφτάνουν οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην προσυγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων Αθήνας.

Η ζέστη και η αποπνικτική ατμόσφαιρα του κέντρου της Αθήνας δεν εμπόδισαν τους συνταξιούχους ΙΚΑ Αθήνας να δώσουν το αγωνιστικό τους "παρών" στην προσυγκέντρωση. Πρώτοι ύψωσαν το πανό τους, στο οποίο αναγραφόταν το χρόνιο αίτημά τους για επανασύνδεση της κατώτερης σύνταξης με τα 20 μεροκάματα του ανειδίκευτου εργάτη.

Ακολούθησαν οι οικοδόμοι από το Συνδικάτο της Αθήνας, οι μεταλλεργάτες του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας "Προμηθέας",οι εργάτες των κλάδων ένδυσης, οι εργαζόμενοι της "Σόφτεξ", οι λογιστές, οι εμποροϋπάλληλοι, οι νέοι από τις Επιτροπές Νέων Σωματείων Αθήνας κ.ά. Σε όλα τα πανό αποτυπωνόταν η απόφαση για υπεράσπιση του 8ωρου, των εργασιακών σχέσεων, των συλλογικών συμβάσεων και η αντίθεση των εργαζομένων στο εκτρωματικό νομοσχέδιο που ισοπεδώνει όλα αυτά και πολλά ακόμα κεκτημένα δικαιώματά τους.

Γύρω στις 9πμ οι συγκεντρωμένοι παρατάχθηκαν στη Γ' Σεπτεμβρίου και συγκροτημένα ξεκίνησαν τη μαχητική και με παλμό πορεία τους προς την πλατεία Κάνιγγος, όπου πραγματοποιήθηκε η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση. "Η εργατιά παλεύει και απαιτεί, το νομοσχέδιό τους να καταργηθεί" και "Αυτά τα μέτρα, αυτή η πολιτική, μ' αγώνες ταξικούς θα ανατραπεί",όπως και πολλά ακόμα συνθήματα ηχούσαν καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας. Η πλατεία Κάνιγγος - άδεια ως εκείνη την ώρα - έδωσε την εικόνα χώρου απεργιακής συγκέντρωσης αμέσως μόλις η πορεία έφτασε εκεί και οι διαδηλωτές πήραν θέση μπροστά από την εξέδρα των ομιλητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ