Παρασκευή 24 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μαζικά στην Πάτρα

Μαζικά οι εργαζόμενοι της Πάτρας απαίτησαν χτες συμμετέχοντας στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση να αποσυρθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο και έριξαν στο κενό τις προσπάθειες της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου για υπονόμευση της απεργίας (που έφτασε σε συγκεκριμένους χώρους όπως στην "Αμστελ", και στην απεργοσπασία από στελέχη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ) και την τρομοκρατία των εργοδοτών.

Η συμμετοχή στην απεργία κυμάνθηκε στο 75 με 80%. Συγκεκριμένα απήργησε το 85% των οικοδόμων, το 80% των τσαγκαράδων, το 60% σε μέταλλο, ιματισμό, ΟΣΕ, ΔΕΗ, ΟΤΕ και Τράπεζες, στον "Δούρο" και στον "Καλογεράκη" το 90%, στη "ΜΙΣΚΟ" το 95%, ενώ καθολική ήταν η συμμετοχή στην απεργία στις επιχειρήσεις"ΑΛΟΥΚΑΝΚΟ", "ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ", "Χαρτελλάς" και "Φριγκοκλάς".

Η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μπροστά στο Εργατικό Κέντρο, ενώ μαζική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στην προσυγκέντρωση των 19 σωματείων στην πλατεία Αγίου Γεωργίου. Με τα συνθήματά τους οι εργαζόμενοι διατράνωσαν την απόφασή τους να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, ενώ κατήγγειλαν την αντεργατική κυβερνητική πολιτική. Μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μαχητική πορεία στη Νομαρχία.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο εκπρόσωπος του σωματείου της "Φριγκοκλάς" και στη συνέχεια πήρε το λόγο ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας Α. Αντωνόπουλος,ο οποίος κατήγγειλε τα σχέδια της κυβέρνησης, της εργοδοσίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης και κάλεσε τους εργαζόμενους σε ενίσχυση της ενότητας και της πάλης τους για να ανατραπεί η αντεργατική νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική, για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο - τερατούργημα και να μην εφαρμοστούν στην Πάτρα τα ΤΣΑ. Τελευταίος μίλησε εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, ο οποίος ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου, κατήγγειλε την κυβερνητική πολιτική και κάλεσε τους εργαζόμενους σε ένταση του αγώνα για να μην επανέλθουν στον εργασιακό μεσαίωνα.

Καλαμάτα - Τρίπολη

Απεργιακή συγκέντρωση με ικανοποιητική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί και στην Καλαμάτα, έξω από το Εργατικό Κέντρο, ενώ κι εκεί η συμμετοχή στην απεργία ήταν αυξημένη, ιδιαίτερα στα ορυχεία και στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη.

Επίσης, συλλαλητήριο καταδίκης του αντεργατικού νομοσχεδίου πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ και στην Τρίπολη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ