Παρασκευή 24 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αλληλεγγύη στους πυροσβέστες

"Εχουμε πένθος σήμερα, θρηνούμε τρεις συναδέλφους μας".Μ' αυτά τα λόγια και κομπιάζοντας άρχισε τη σύντομη παρέμβασή του χτες στην απεργιακή συγκέντρωση ο Θ. Τσούνας, από την Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Αττικής. Τα λόγια του καταπέλτης για μια κυβέρνηση που "αντί να λύσει τα προβλήματά μας, περιορίζεται σε ευχολόγια".

Ο συνδικαλιστής κατήγγειλε ότι οι τρεις νεκροί πυροσβέστες είναι θύματα της υπερεντατικοποίησης και συνέχισε: "Ξεχνάει το κράτος ότι και οι πυροσβέστες είναι εργαζόμενοι και ως τέτοιοι έχουν δικαιώματα. Δικαιώματα που σήμερα είναι ανύπαρκτα. Είναι τραγικό να αναλογιστεί κανείς ότι ενώ θρηνούμε θύματα, δεν παίρνουμε καν επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας".

Η συμπαράσταση των απεργών αποτυπώθηκε και σε ψήφισμα, στο οποίο καταγγέλλεται η κυβερνητική πολιτική "που είναι ο πραγματικός εμπρηστής, ενισχύει τους καταπατητές οικοπεδοφάγους, ενισχύει τις ορέξεις των εμπρηστών, νομιμοποιεί καταπατήσεις δασικών εκτάσεων, ξεπουλά τη δημόσια περιουσία με νομοσχέδια που έχουν ετοιμαστεί".

Με το ψήφισμα απαιτείται απόσυρση των νομοσχεδίων για τις δασικές εκτάσεις και να παρθούν παραδειγματικά μέτρα σε όσους θέλουν να αλλάξουν τη χρήση των καμένων δασικών εκτάσεων, να υπάρξει σχέδιο αναδάσωσης, αποτελεσματικό σχέδιο αντιμετώπισης πυρκαγιών, μέτρα που θα συμβάλλουν και στην προστασία των εργαζομένων του Πυροσβεστικού Σώματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ