Παρασκευή 24 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διώκονται καπνεργάτριες

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ

Υπό δίωξη βρίσκονται καπνεργάτριες στην Καβάλα είτε γιατί ενοχλεί την εργοδοσία η συνδικαλιστική τους δράση είτε γιατί η προϋπηρεσία τους θεωρείται ότι στοιχίζει ακριβά! Αποτέλεσμα, πολλές απ' αυτές να αντιμετωπίζουν τραγικό πρόβλημα, παραμένοντας για πολύ καιρό άνεργες. Την παραπάνω καταγγελία κάνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της.

Ανάμεσα σ' αυτές τις εργαζόμενες, βρίσκονται και τέσσερις ΕΣΑΚίτισσες συνδικαλίστριες, που πρωτοστάτησαν στην ανάπτυξη του αγώνα για να παραμείνει η ΣΕΚΕ στην Καβάλα και για άλλα αιτήματα του κλάδου.

Στην ανακοίνωση, τονίζεται ότι για όσα συμβαίνουν δεν παίρνεται κανένα μέτρο από την κυβέρνηση, αλλά ούτε από τους τοπικούς αρμόδιους παράγοντες, που, ενώ εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στις συγκεκριμένες καπνεργάτριες, δεν κάνουν τίποτα για τη δικαίωσή τους. Ανάμεσά τους, ακόμα και η πλειοψηφία στη διοίκηση της Καπνεργατοϋπαλληλικής Ενωσης, παρότι οι τρεις εργαζόμενες είναι μέλη της διοίκησης!

Η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ καλεί τις καπνεργάτριες, αλλά και κάθε άνεργο και εργαζόμενο να κινητοποιηθούν και να σπάσουν τους αποκλεισμούς, να πυκνώσουν τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, για να μην περάσουν οι αντεργατικές μεθοδεύσεις και τα νομοσχέδια και να στείλουν μήνυμα αντίστασης στις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ