Παρασκευή 24 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Το ψήφισμα

Την απόσυρση του νομοσχεδίου απαίτησαν με ψήφισμά τους οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στην προσυγκέντρωση που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή των Σωματείων Αθήνας.

Συγκεκριμένα, στο ψήφισμα τονίζεται: "Εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι της Αθήνας, που πήραμε μέρος στην απεργία και στην προσυγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής, απαντάμε ΟΧΙ στο νομοσχέδιο "για τη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων" που γυρίζει τις εργασιακές σχέσεις στον προηγούμενο αιώνα.

Το απορρίπτουμε συνολικά και απαιτούμε την απόσυρσή του τώρα. Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε τα κατακτημένα δικαιώματά μας, θα παλέψουμε για διεύρυνσή τους.

Με το σχέδιο νόμου, που δόθηκε στη δημοσιότητα, η κυβέρνηση θέλει τους εργαζόμενους απόλυτα υποταγμένους στην ολοκληρωτική εκμετάλλευση του κεφαλαίου. Θέλει να θωρακίσει το σύστημα που υπηρετεί, να απομακρύνει τον κίνδυνο αμφισβήτησής του από τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Μέσω του συγκεκριμένου νομοσχεδίου θέλει να χτυπήσει τα συνδικάτα της εργατικής τάξης, να προωθήσει την ατομική συμφωνία. Επιδιώκει την αύξηση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και της τρομοκρατίας.

Στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου προβλέπεται:

  • Κατάργηση του 8ωρου.
  • Προώθηση της μερικής απασχόλησης σε βάρος της πλήρους απασχόλησης.
  • Κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.
  • Προωθεί την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Προωθεί την ίδρυση Ιδιωτικών (δουλεμπορίου) Γραφείων Ευρέσεως Εργασίας.

Εμείς οι συγκεντρωμένοι απορρίπτουμε συνολικά το νομοσχέδιο και απαιτούμε την απόσυρσή του. Απαιτούμε από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να μη συμμετέχουν σε κανέναν διάλογο γενικά και για το νομοσχέδιο ειδικά.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες σε συνεχή επαγρύπνηση για απόκρουση της επίθεσης από την κυβέρνηση, για αγωνιστική απαίτηση της απόσυρσής του.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε μαχητικά, μαζικά, συντονισμένα ενάντια σ' αυτό το νομοσχέδιο, αλλά και ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και τους εκφραστές της.

Υπερασπιζόμαστε: Το 8ωρο, 7ωρο. Τις συλλογικές συμβάσεις και την εφαρμογή τους.

Απαιτούμε: 7ωρο, 5ήμερο με πλήρη απασχόληση, χωρίς μείωση αποδοχών και ουσιαστικές αυξήσεις.

Αγωνιζόμαστε: Για διεύρυνση των δικαιωμάτων μας και την κατάκτηση όσων δικαιούμαστε.

Δημιουργούμε το δικό μας πανεργατικό παλλαϊκό μέτωπο απόκρουσης και ανατροπής της αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής και των εκφραστών της".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αμεση απάντηση στο «πολεμικό ανακοινωθέν» (2021-05-13 00:00:00.0)
Χιλιάδες ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα (2000-12-08 00:00:00.0)
Τα κόλπα του ΣΕΒ... (1998-07-31 00:00:00.0)
Ισχυρό μήνυμα καταδίκης (1998-07-23 00:00:00.0)
Πάρτε πίσω το τερατούργημα! (1998-07-03 00:00:00.0)
ΟΧΙ στον εργασιακό μεσαίωνα (1998-07-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ