Παρασκευή 31 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα κόλπα του ΣΕΒ...

Φαίνεται, πως η ηγεσία του ΣΕΒ αρέσκεται στη "μαύρη" κωμωδία. Αλλιώς, δεν εξηγείται η... παράσταση που έδωσε προχθές στη Βουλή, στην αρμόδια επιτροπή που συζητά το αντεργατικό νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις. Μιλώντας εκεί ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ Ν. Αναλυτής, επισήμανε ότι αφού υπάρχουν αντιρρήσεις για το νομοσχέδιο, "ας ενώσουμε τις φωνές μας με τη ΓΣΕΕ και να ζητήσουμε την απόσυρσή του"!

Αργότερα, σε συνέντευξη Τύπου, ανέφερε ότι "δεν είμαστε οι μόνοι που ζητήσαμε απόσυρση του νομοσχεδίου, υπάρχουν και άλλοι. Εγώ και ο Κωστόπουλος (σ.σ. ο βουλευτής του ΚΚΕ που συμμετέχει στην επιτροπή) ζητήσαμε την απόσυρση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής"!!!

Οι τραγελαφικές αυτές δηλώσεις δε θα είχαν γίνει, αν ο ΣΕΒ δεν προσπαθούσε να "παίξει σε πολλά ταμπλό". Οι βιομήχανοι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με το νομοσχέδιο. Ασκούν όμως κριτική στα πλαίσια της λογικής τους ότι πρέπει να έχουν αυτοί και μόνο αυτοί την απόλυτη δυνατότητα "ρύθμισης" των εργασιακών σχέσεων. Οπως είπε και ο Μ. Κωστόπουλος στην επιτροπή, οι εργοδότες "αντιδρούν" επειδή θέλουν το 10ωρο να γίνει 15ωρο, αλλά για τους εργαζόμενους η απόσυρσή του έχει να κάνει με την προστασία του 8ωρου και του 7ωρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ