Παρασκευή 31 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα πάντα ... κέρδος στο χώρο της υγείας

Παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Στρατή Κόρακα, σε συζήτηση πρότασης νόμου της ΝΔ

Με τη συζήτηση της πρότασης νόμου της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα της ύπαρξης νομοθετικών ρυθμίσεων στον τομέα της υγείας, ασχολήθηκε χτες το Α Θερινό Τμήμα της Βουλής, η οποία και απορρίφθηκε αφού, όπως επισημάνθηκε από την πλευρά του υπουργού Υγείας, Κ. Γείτονα, ετοιμάζεται κυβερνητικό Προεδρικό Διάταγμα που θα ρυθμίζει τα θέματα αυτά.

Παίρνοντας το λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Στρατής Κόρακας,αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας, κάνοντας λόγο για "όλο και μεγαλύτερη εξάπλωση του ιδιωτικού τομέα προσφοράς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Αυτή βεβαίως η αντίληψη εδράζεται στη γενικότερη αντίληψη ότι τα πάντα είναι εμπόρευμα, τα πάντα πωλούνται και αγοράζονται και τα πάντα πρέπει να αποφέρουν κέρδος, καθότι καλπάζει η αντίληψη της οικονομίας της ελεύθερης αγοράς".

Σχολιάζοντας την ύπαρξη ιδιωτικών επιχειρήσεων υγείας, είπε πως "έτσι λοιπόν αυτά τα κέντρα αναπτύσσονται. Και όχι μόνο αναπτύσσονται αλλά δημιουργούν και μια σειρά από παρενέργειες. Είναι οργανωμένα καλά, είναι σε σύγχρονα, σε καινούρια κτίρια, έχουν σύγχρονα μηχανήματα, αλλά από την άλλη πλευρά, επειδή είναι μονομερώς προσανατολισμένα προς το κέρδος, δεν ικανοποιούν, σε τελευταία ανάλυση, παρά το πλήθος τους, τις πραγματικές ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων, του λαού μας".

Αναφερόμενος στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, επισήμανε την αντίθεση του ΚΚΕ, σχολιάζοντας ότι η πρόταση "αναγνωρίζει την ύπαρξη αυτών των κέντρων και όχι μόνο την αναγνωρίζει - γιατί δεν μπορεί κανείς να κλείσει τα μάτια του σε αυτή την πραγματικότητα - αλλά με τις προτάσεις που κάνει δεν την περιορίζει αλλά επιχειρεί να δώσει νέες δυνατότητες για την ανάπτυξή της".

Κατέληξε λέγοντας πως η θέση του ΚΚΕ είναι η "πάλη για τον περιορισμό της δράσης του ιδιωτικού τομέα στο χώρο της υγείας, με τελικό στόχο την κατάργηση των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων στον τομέα της υγείας και της ιδιωτικής ασφάλισης".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται τα «μπαλώματα» και οι «κόφτες» σε βάρος της υγείας του λαού (2022-09-30 00:00:00.0)
Αφερέγγυος ο ΣΥΝ, επικίνδυνος ο ΛΑ.Ο.Σ. (2007-07-08 00:00:00.0)
«Μεταμοσχεύσεις ΑΕ» (2006-07-25 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2003-11-21 00:00:00.0)
Ανθυγιεινό «ναι» επί της αρχής (2001-01-26 00:00:00.0)
Με το ΚΚΕ για δημόσια δωρεάν Υγεία (2000-03-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ