Παρασκευή 31 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυβέρνηση - καρπαζοεισπράχτορας

Τώρα που χρειαζόταν, η κυβέρνηση Σημίτη, να δείξει σθένος και "τσαμπουκά" απέναντι στις ΗΠΑ, προκειμένου να υπερασπίσει τα εθνικά συμφέροντα και την ειρήνη στην περιοχή, τώρα η κυβέρνηση Σημίτη "αναδιπλώνεται" και επανέρχεται στη γραμμή του "γιέσμεν". Τώρα που χρειαζόταν απειθαρχία και αντίσταση, ακριβώς επειδή οι ασφυκτικές πιέσεις των "ισχυρών συμμάχων" έχουν φτάσει στο αποκορύφωμά τους, για λύσεις στα Ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό σύμφωνα με τα αμερικάνικα συμφέροντα, τώρα η κυβέρνηση γατζώνεται σε αυτές και επιχειρεί να σωθεί η ίδια και όχι βέβαια τα συμφέροντα του λαού και του τόπου.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Θ. Πάγκαλος, που μόλις πριν μερικές ημέρες ζητούσε από τις ΗΠΑ να αφήσουν ήσυχους τους λαούς της περιοχής, στη συνάντηση που είχε χτες με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Ν. Μπερνς χαρακτήρισε ευπρόσδεκτες τις αμερικανικές πρωτοβουλίες! Πρόσθεσε βέβαια το γνωστό "αρκεί να κινούνται στα πλαίσια των αποφάσεων του ΟΗΕ", αλλά είναι πολύ καλά γνωστό ποια νομιμότητα εφαρμόζουν οι Αμερικάνοι.

Αλλη μια φορά, λοιπόν, η κυβέρνηση Σημίτη επιλέγει να είναι το "καλό παιδί", παρά τα ηχηρά χαστούκια που δέχτηκε, προσδοκώντας να ανταλλάξει αυτή την υποτελή στάση της με κάποια ψίχουλα - εξαιρετικά αμφίβολα και αυτά - στο πλαίσιο της "νέας τάξης".

Απέδειξε ταυτόχρονα ότι ο λαός δεν έχει τίποτα θετικό να περιμένει από αυτή και πρέπει να πάρει ο ίδιος τις τύχες στα χέρια του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ